Van den Doel wint Prinsenstadtoernooi Delft

Bij de tiende editie van het Prinsenstadtoernooi (het weekendtoernooi van de Delftse Schaakclub) zijn vier spelers op een gedeelde eerste plek geeindigd met 4.5 uit 6: Erik van den Doel, Albert Blees, Migchiel de Jong en David van Kerkhof.

Van dit viertal had Van den Doel het meeste aantal weerstandspunten (en daarnaast veruit de sterkte tegenstand) en hij wordt dus voor de vierde keer toegevoegd aan het lijstje van kampioenen.

 

Het gebeurt zelden dat 4.5 punten genoeg is om een weekendtoernooi te winnen, in Delft was het zover ik me herinner nooit eerder gebeurd. Van den Doel zal na zijn nederlaag tegen Stefan Bekker (die eerder al een grootmeester die anoniem wil blijven versloeg) niet verwacht hebben het toernooi nog te winnen. In de laatste ronde bleek een overwinning tegen die anonieme grootmeester echter toch genoeg, doordat op bord 1 in drie zetten remise werd gespeeld en Bekker op bord 2 verloor.  Uiteindelijk was Van den Doel toch de terechte kampioen: naast de meeste weerstandspunten en de sterkste tegenstand had hij ook twee medewinnaars verslagen. Vooral de partij tegen De Jong was overtuigend.

Tegen Blees kwam Van den Doel ook gewonnen te staan, maar bij de afwikkeling ging het mis en toen stond Blees gewonnen! Uiteindelijk won de grootmeester toch.

Overigens heeft het toernooi al een paar jaar geen naamgevende sponsor. Het zou fijn zijn als tien jaar na de eerste editie dat wel weer het geval is! De kosten vallen vast mee.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.