De laatste loodjes, nog even pieken of gaan voor goud

Als je tot dusver een slecht toernooi hebt dan zijn ‘de laatste loodjes’ wel erg zwaar voor je. Als je toernooi wel op gang kwam maar in feite niet van de grond, dan ‘is nog even pieken’ je doel voor de slotronden. Ook een bekend gezegde is: als je je laatste twee partijen wint is je toernooi geslaagd! Met in beide groepen nog zoveel kanshebbers voor een hoge notering gaan er veel spelers op zaterdag in de achtste ronde ‘voor het goud’. Met in ieder geval drie leuke geldprijzen in de groepen is het nog even aanzetten ook wel een goed motto.

Op het eerste live bord de strijd tussen Peter Ypma en lijstaanvoerder Stefan Kuipers. Zouden ze ervoor gaan, dacht ik nog. Nou, daar werd na 1.b3 en zeventien zetten de vrede getekend. Dat bleek een goed voorbeeld blijkbaar, maar bij enkele grootmeesterlijke gevechten werd pas na lange(re) tijd remise overeengekomen. Zeven remises aan de live borden. Wie profiteerden er dan in deze ronde?! Het nog jonge talent Liam Vrolijk drukte een vol punt tegen Hing Ting Lai en kwam daarmee op zes punten. IM Stefan Kuipers nog altijd een halfje meer en aan kop.

Hierdoor is de slotronde van zondag (@ deelnemers, twee uur eerder: om 11 uur) wel weer extra spannend. Voor een paar spelers zijn er normen mogelijk. Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.