Corus 2010 : Van Wely – Short 1-0

Van Wely won vandaag in een keurige partij van Short. Of niet?

3 Reacties

 1. Avatar
  Henk Dissel 16 januari 2010

  Een fraai voorbeeld van de minoriteitsaanval in de ruilvariant van het damegambiet. Hopelijk de voorbode van een goed toernooi. Benieuwd wat Loek tegen 1.e4 gaat spelen. Weer de Najdorf en / of Sveshnikov?

 2. Avatar
  HermanGrooten 16 januari 2010

  Inderdaad kan dit voorbeeld zo de leerboeken in! Vooral leerzaam om te zien hoe de witte koning zich steeds uit de gevarenzone begeeft alvorens de klap aan de andere kant van het bord valt. Hopelijk blijft Loek zo geïnspireerd spelen als hij nu doet.

 3. Avatar
  Henk Dissel 16 januari 2010

  Het opzetten en uitvoeren van de minoriteitsaanval is nog niet het moeilijkste. Het leerzame element zit vooral in de koningszetten en het afstand doen van de koningsloper. Onlangs heb ik nog Nigel Davies DVD over de ruilvariant van het damegambiet bekeken. Deze partij zou zeker niet misstaan hebben!

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.