Win een dinerbon voor twee (2)

In Win een dinerbon voor twee (1) presenteerden wij een tweezet uit de krant van het Corus Chess Tournament waarmee een dinerbon voor twee personen verdiend kan worden. Aanvullend gaven wij voor de aardigheid een probleem dat Jac. Haring voor Godfried Bomans had gecomponeerd.

Op dit probleem ontvingen wij een reactie van internationaal meester schaakprobleem-compositie Henk Prins. Vroeger had hij veel contacten gehad met Jac. Haring. Hij vond hem een vriendelijk persoon in de omgang en hij had veel van hem geleerd. Haring gaf aanwijzingen als Henk Prins een probleem niet ‘rond’ kon krijgen. Evenals Jac. Haring is Henk Prins een specialist in ‘bij gelegenheidsproblemen’.

Henk Prins gaf aan dat er bij het GB-probleem van Jac. Haring een nevenoplossing mogelijk is en dat het daardoor geen zuiver probleem voor de kenners is. Hij heeft de moeite genomen om het nevenprobleem te elimineren en heeft een aangepaste stelling gestuurd die wij hieronder tonen. Het oorspronkelijke probleem was een tweezet en de herziene versie van Henk Prins ook.

(herzien door Henk Prins)

Voor de liefhebbers nu drie vragen :

1. Wat is de oplossing van het oorspronkelijke probleem van Jac. Haring?

2. Welke nevenoplossing is er mogelijk bij het probleem van Jac. Haring?

3. Wat is de oplossing van het herziene probleem door Henk Prins?

Gebruik ons ’Forum’ voor discussies hierover.

Veel plezier bij het zoeken naar de antwoorden op deze drie vragen. Vergeet vooral niet het antwoord op de andere tweezet in te sturen. Wie weet wint u de dinerbon voor twee!

Henk Prins publiceert wekelijks in het Reformatorisch Dagblad. Voor meer informatie klik hier.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.