Slimme zet!

Vandaag is op het Corus officieel bekend gemaakt dat de schaakbond de samenwerking aangaat met Slim! Dat is een bedrijf dat zowat alle scholen in Nederland van software voorziet. Voor rond de 20 euro kopen personeel en studenten daar legale versies van bijvoorbeeld Windows of Office. Slim! is ongelooflijk belangrijk voor het Nederlandse onderwijs. In Amerika en in de rest van Europa begrijpen ze er niets van hoe Slim! dit allemaal voor elkaar krijgt.

Aangezien Slim! al die scholen voorziet van software kunnen ze ook op eenvoudige wijze al die scholen bereiken. Ze hebben een nieuwsbrief die uiterst accuraat is en daar kan de KNSB optimaal gebruik van maken. De schaakbond wil vooral met een internet schoolschaak toernooi komen als ik het goed lees. Dat kan heel goed want daar zijn al mooie voorbeelden van bekend in Singapore, Madrid en Duitsland. Daar weten ze bij PlayChess wel raad mee. Hans Böhm gaat die kar trekken.

Het plan past precies bij waar we in het zuiden mee bezig zijn. We hebben al de Ostrea Schaak Challenge achter de rug en op 13 maart komen we met een tweede Schaak Challenge. We hebben speciaal voor die dag een nieuwe domeinnaam gereserveerd en ik heb alvast maar het Slim! logo daar een plaatsje gegeven. Kijk maar eens op www.schaakchallenge.org.

Dat ik Joost Wasch persoonljk goed ken, is toeval. We hebben nooit gesproken over een samenwerkingsverband, maar ik ben heel blij dat hij deze stap heeft gezet en ik denk dat het iets heel moois kan worden.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.