Meesternormen voor Bok en Kuipers

Twee Nederlandse jeugdspelers hebben tijdens dit Corustoernooi een internationale meesternorm behaald. De 14-jarige Benjamin Bok (links) was na de tiende ronde al zeker van een IM-resultaat, een ronde later voldeed ook Stefan Kuipers (rechts) aan de norm. Voor Benjamin was het zijn tweede resultaat, vorige maand scoorde hij in Groningen zijn eerste norm. Kuipers mag nu de derde norm in zijn ransel voeren en als hij zijn rating boven de 2400 weet te krijgen, mag hij de meestertitel bij de wereldschaakbond gaan aanvragen. Deze bijzondere prestaties maken duidelijk dat het spel van de Nederlandse jeugd flink in de lift zit.

De 15-jarige Robin van Kampen is al IM en hij probeerde dit toernooi een gooi te doen naar een grootmeesterresultaat, maar dat bleek er net niet in te zitten, gezien zijn wat matige start. Hij kwam daarna overigens sterk terug in het toernooi.

(Foto’s afkomstig van de site van Corus)

Only ingelogde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.