Grote nederlaag Schrijvers Rotterdam

Utrecht is voor Rotterdam al jaren een moeilijke tegenstander. Inmiddels heeft Utrecht een sterk team opgebouwd. Vele spelers hebben een rating welke tussen de 2400 en 2500 ligt. Het is ook een heel jong team en dit impliceert dat het team nog kan groeien. De verschillen tussen beide teams in speelsterkte zijn dan ook niet groot. Als het dan niet meezit en je speelt wellicht tegen de “verkeerde”tegenstander en tel daarbij toch nog een paar verrassende uitslagen, dan kan dit alles leiden tot een desastreus resultaat.

De consequentie van deze uitslag is tevens dat de titelstrijd nog slechts gaat tussen HSG en Hotels Groningen. Voor Schrijvers Rotterdam is feitelijk het seizoen al voorbij, degraderen kan niet meer en de plaatsen 1 en 2 zijn ook verdeeld. Natuurlijk zullen wij naar onze spelers en andere clubs onze sportieve verplichtingen nakomen.

De wedstrijd.

Aan Rotterdamse zijde valt er gezien de uitslag weinig goeds te vermelden. Het ging feitelijk in een vroeg stadium al mis. Pascal ging zonder rochade op jacht naar de pionnen van zijn tegenstander. Ging daarin te ver (c5) en werd door zijn tegenstander matgezet. Roi speelde Frans en kwam in een door zijn opponent goed voorbereide variant terecht. Die speelde dit snel en overtuigend en Roi verloor feitelijk kansloos. Dan sta je na 2 uur spelen al met 0-2 achter. Dit verkrampte natuurlijk ook het spel van de overige Rotterdammers.

Er tussendoor speelde Jeroen een correcte remise tegen Dharma en won Martin overtuigend van de Utrechtse invaller. Daarna ging er van alles fout.

Jan Willem stond zeker niet slechter, maar overzag een kleinigheid en verloor. Dramatisch verlies van Bonno. Nadat Jelmer vanuit de opening beter stond, wist Bonno zich te bevrijden. In wederzijdse tijdnood blunderde Bonno helaas. Met de witte toren op g5 en de dame op h5, speelde Jelmer Da3 om met Dc1+ de pion c2 aan te vallen, die de basis was van de witte pionnen phalanx. Bonno speelde Df3 en na Dc1+ (wat anders) verloor hij zijn toren. Dimitri die hele partij toch erg prettig stond, verloor een kwaliteit en werd in het eindspel uitgetikt. Een toch wel heel verrassend resultaat!

De overige 3 partijen werden na de 40ste zet nog verder gespeeld. Maar inmiddels was Utrecht al op 5 ½ punt gekomen.

Frans werd door Robin steeds meer achteren gedrongen. Met goed positioneel spel toonde Robin aan dat hij gegroeid is naar een sterke speler. Frans is heel solide, maar tegen zoveel druk was hij niet bestand. Rini stond de hele partij slecht tot verloren. Moest de dame geven tegen toren + loper. Zijn tegenstander speelde het vervolg niet op zijn best en Rini kreeg nog tegenkansen. Definitief ging het fout toen hij Tc5 speelde i.p.v. Tg1+. Beide spelers hadden overzien dat de dreigende zwarte pion op e2 de partij kon redden voor zwart. Beide dachten dat wit kon matzetten, maar met Kb8 zat er gewoon geen mat in en zou het geforceerd remise zijn geworden. Tenslotte de boeiende partij tussen Luc en Benjamin. Na een moeilijk middenspel, ontstond er een toreneindspel met wit aan het roer. Luc verloor een pion en het leek erop dat wit soepel ging winnen. Met de ervaring van Luc wist hij op ingenieuze wijze te ontsnappen naar remise. Het was de langste partij van de dag.

en.

Gedetailleerde uitslag:Bord Schrijvers Rotterdam Utrecht Uitslag

1. Luc Winants Bejamin Bok ½ - ½

2. Dimitri Reinderman Thomas Willemze 0 - 1

3. Frans Cuijpers Robin Swinkels 0 - 1

4. Jeroen Bosch Dharma Tjiam ½ - ½

5. Rini Kuijf Martijn Dambacher 0 - 1

6. Martin Martens Jon van Midde 1 - 0

7. Roi Miedema Joost Michielsen 0 - 1

8. Pascal Vandevoort Christo Kleijn 0 - 1

9. Jan Willem van der Griendt Jeroen Willemse 0 - 1

10. Bonno Pel Jelmer Jens 0 - 1

Totaal 2 - 8

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.