Schaakles met Digitaal schoolbord

Woensdag 10 februari organiseert schaakvereniging 3-Torens een avond rond het thema "Schaakles met het digibord op de basisschool". De schaakvereniging organiseert deze avond voor docenten, vrijwilligers en geïnteresseerden die meer willen weten over het geven van schaakles, lesmaterialen en het gebruik van het digitale schoolbord bij de lessen. Er is veel goed opgezet lesmateriaal beschikbaar, zoals bijvoorbeeld de KNSB Stappenmethode van Cor van Wijgerden die zelf leraar was aan een Rotterdamse basisschool. Met deze methode kunnen kinderen vanaf zes jaar en ouder goed leren schaken. Van stap 1 en 2 van deze methode is nu ook een pc-programma verschenen dat uitstekend geschikt is voor het geven van les met het digitale schoolbord.

Naast pc-pgrogramma’s zijn er ook allerlei andere lesmaterialen met werkboekjes per stap, leuke puzzles en schaakvarianten voor elk niveau. Op de thema avond zal dit allemaal aan bod komen. De aanwezigen zelf zullen bepalen bij welke onderwerpen langer zal worden stilgestaan. De avond wordt gehouden in basisschool De Sparrenhoek, Zilverspar 14, 2661 AP in Bergschenhoek, die net gebruik heeft genomen van een nieuw schoolgebouw met in elk lokaal een digitaal schoolbord. De avond start om 19:30 en duurt tot ongeveer 20:30 à 21:00. Aanmelden is niet verplicht maar wel mogelijk via een email naar of telefonisch 06-20600861. Lees meer... website

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.