Spanning in KNSB-competitie

In de zesde ronde van de Meesterklasse maakte koploper Groningen/Hotels.nl geen fout. De Noorderlingen versloegen LSG 1 gedecideerd met 6½ – 3½. Daarmee hebben zij de leiding voorlopig stevig in handen. Op maar liefst 4 punten verschil staat landskampioen HSG, maar dat komt omdat de Hilversummers nog een inhaalwedstrijd tegen degradatiekandidaat Het Witte Paard/Sas van Gent te goed hebben. HSG, dat in de vierde ronde zeer verrassend onderuit ging bij SMB, zal nog alle zeilen bij moeten zetten om de titel te kunnen prolongeren. In ronde 8 staat de kraker tussen beide combattanten op het programma! Als HSG met flinke cijfers van HWP/Sas van Gent wint, zal het ‘doelsaldo’ in hun voordeel zijn. Dat kwam ook mede door de forse overwinning waarmee afgelopen zaterdag van Braceland/ESGOO werd gewonnen. Het werd maar liefst 1½ – 8½.

Ook een monsterscore werd behaald in de wedstrijd tussen Schrijvers/Rotterdam en Utrecht. De bezoekers haalden uit met 2 – 8 en lieten hun tegenstanders daarmee gedesillusioneerd achter.

In de strijd om de rode lantaarn won HWP/Sas van Gent met 7-3 van reuzendoder SMB uit Nijmegen. Homburg/Apeldoorn kwam met de hakken over de sloot tegen HMC/Calder uit Den Bosch, dat daarmee flink in de problemen is gekomen. Gelukkig hebben de Bosschenaren ook nog een inhaalduel voor de boeg tegen hun concurrenten uit Nijmegen. Pas als die duels gespeeld zijn, komt er tekening in de strijd.

In de eerste klasse A gaat de strijd om promotie naar de Meesterklasse tussen BSG uit Bussum en Zukertort/Amstelveen. De Amstelveners ging onderuit bij Caissa, maar BSG profiteerde daar slechts voor de helft van. Zij moesten berusten in een gelijkspel bij De Eenhoorn, waardoor zij nu met een half bordpuntje meer aan de leiding gaan.

In 1B gaat De Stukkenjagers uit Tilburg nog altijd aan de leiding door met 7-3 te winnen van LSG 2. Voerendaal wees met dezelfde cijfers Eindhoven terug en kan volgende week op gelijke hoogte te komen door het in degradatienood verkerende Wageningen te verslaan. Deze wedstrijd werd door de sneeuw uitgesteld. Zij zullen met minimaal 7½ – 2½ moeten winnen om ook in bordpunten exact gelijk bovenaan te komen. Timman, Afek e.c. zullen proberen daar ongetwijfeld een stokje voor te steken.

Over Herman Grooten

Herman is ruim 40 jaar schaaktrainer. Hij verzorgde lange tijd de schaakrubrieken in Trouw en het ED. Daarnaast was hij Topsportcoördinator bij de KNSB en is hij auteur van diverse schaakboeken en werkt hij voor Schaaksite. Klik hier voor series die hij op Schaaksite heeft gezet.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.