Reinderman-L’Ami en de zoektocht naar de speelzaal

Omdat Erwin L’Ami en ik allebei het EK gaan spelen, hadden we afgesproken gisteren alvast een partij voor de zevende ronde van de KSNB-competitie te spelen, voor de wedstrijd HSG-Rotterdam. De communicatie verliep verder via de teamleiders en de mijne meldde mij dat het op de gebruikelijke lokatie was, het raadhuis in Hilversum. Ik dus naar station Hilversum, vanaf daar lopen naar de raadszaal, aan de portier meldden dat ik voor het schaken kom… “Is dat dan vanavond? Ik weet van niets.” Oei. Gebouw doorlopen, maar inderdaad, niets. Aj, en ik had ook al geen mobiele telefoon mee, noch het telefoonnummer van mijn teamleider. Op zoek naar een telefooncel dan maar, en die vond ik terug op het station. Ik had nog het mobiele nummer van mijn oude teamleider, maar die nam niet op. Nummerinformatie bellen, maar helaas, zonder adres erbij konden ze me niet aan het nummer van mijn teamleider helpen. En ondertussen twijfels natuurlijk. Had ik de mail wel goed gelezen? Had mijn teamleider een vergissing gemaakt? Zou ik een nul krijgen? Ik wist het ook niet meer, en liep het station in, en toen weer terug, want ik bedacht dat ik wel de stad kon ingaan. Misschien kwam ik wel een internetcafe tegen of zo. Toen kreeg ik een beter idee: ik kan iemand bellen om op internet te kijken. Mijn ouders? Hm, die hebben een trage computer, die moet eerst aan en zo, dat kan lang duren. J.? Ja, die zit vast achter haar computer. Ik bel haar mobiele nummer, vraag haar te googlen op hsg hilversum en op de website te zoeken naar een lokatie/speelzaal, bel opnieuw nadat na een minuut de verbinding werd verbroken (een euro was niet genoeg), zeg dat ik haar zo weer bel, doe dat, en hoera, ze heeft het gevonden, ik moet naar het Gooiers Erf! Althans, dat hoopte ik maar. Een kaart van de stad toonde dat het niet heel vlakbij het station was, dus ik nam maar een taxi. Ondertussen bedacht ik dat ik misschien maar de Franse ruilvariant moest spelen of zo, en snel remise maken met de tijdsachterstand die ik had, want er al ruim een half uur verlopen… Maar aangekomen in de speelzaal hoefde ik me niet te excuseren dat ik te laat was, want Erwin bood al excuses aan.

De volgende dag belde mijn teamleider op. “Ja, Stomphorst zei dat het om het adres in de competitiegids ging, ik had er nog expliciet naar gevraagd, en in die gids staat alleen het Raadshuis vermeld. Volgens de regels is dit gewoon een Niet Opgekomen van hun kant, dus ik denk dat ik bij de competitieleider een punt ga claimen. ”

Dat hoeft niet hoor!

Reinderman-L’Ami (kies bij de keuze niet ‘pgn viewer (Standaard HTML uitvoer)’, tenzij u lol beleeft aan een pgn-viewer die analyses totaal verkracht)

Eind goed al goed! Wellicht een kandidaat voor de schoonheidsprijs?

Edit: Ton de Vreede (mijn teamleider) meldde nog dat Jan Stomphorst hem per mail zijn excuses heeft aangeboden. Toen hij verwees naar de competitiegids, bedoelde hij die van de SGS, niet beseffend dat ze die in Rotterdam niet hebben…

2 Reacties

 1. Avatar
  Berry 13 februari 2010

  Gelukkig geen Franse Ruilvariant, Dimitri. Mooie prestatie! Fijne analyse.

 2. Avatar
  Crispiano 18 februari 2010

  En toen stond HSG weer voor.

  Twee identiek verlopende vooruitgespeelde partijen. Ruud Janssen kwam met zwart goed uit een Ragozin tegen Jan Willem van de Griendt, behield druk en loodste een vrije a-pion naar de onderste lijn. Roi Miedema zette een Berlijnse muur op tegen Friso Nijboer, maar raakte ingesnoerd. De h-pion werd gesnoept waarna hier de vrije h-boer snel doorliep.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.