Benefietsimultaan Jan Timman voor Maliangkay

Bron: Website Rotterdamse Schaakbond (Arnout Markus)

Zondag 14 februari zal er een ‘simultaan’ plaatsvinden om geld in te zamelen voor de Rotterdamse kunstenaar Hennie Maliangkay die al jaren lijdt aan de ziekte van Alzheimer. De simultaan zal verzorgd worden door Jan Timman en vindt plaats in het Centrum voor Beeldende Kunst in Rotterdam.

Jan Timman , foto: Ab Scheel

Maliangkay (1944) is beeldend kunstenaar; hij studeerde aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam, en aan de Vrije Academie in Den Haag. Incidenteel werkte hij voor de televisie; zo was hij redacteur voor de VARA. Maliangkay was jarenlang actief als schaakverslaggever voor het Vrije Volk en de VPRO-radio. Hij organiseerde ooit samen met Jan Timman een grote schaaktentoonstelling. Zonder actieve clubschaker te zijn is schaken een van zijn passies. Zijn hoogtepunt als schaker beleefde hij in 1988 door toenmalig wereldkampioen Garry Kasparov in een simultaan te verslaan.

Maliangkay is een bereisd persoon. Hij was enthousiast zeiler en is in vele hoeken van de wereld geweest. Gezien zijn situatie is een reis alleen mogelijk onder medische begeleiding. De opbrengst van de benefietsimultaan, loterij en vrijwillige giften is mede bedoeld om Hennie een mooie vakantie te laten beleven.

Het Centrum voor Beeldende Kunst zet zich in voor het Rotterdamse kunstklimaat en bemiddelt tussen kunstenaars en publiek. De simultaan begint om 14:00, een unieke kans om tegen ’s lands grootste schaker de degens te kruisen in een bijzondere culturele omgeving.

Onder deelnemers en bezoekers wordt een loterij gehouden waarmee zeefdrukken van de bekende Rotterdamse kunstenaars Cor Kraat en Anton Vrede gewonnen kunnen worden.

De winnaars krijgen een gesigneerd schaakboek van Jan Timman.

De maximale capaciteit is 40 deelnemers dus wees er snel bij.

Zondag 14 Februari, aanvang 14:00 uur. Zaal open om 13:00 uur.

Cultureel Centrum voor Beeldende Kunsten, Nieuwe Binnenweg 75

Bijdrage: 25 Euro

Inschrijving:

Tel: 010 – 2020870

Gelieve de bijdrage te storten op 57.67.44.182 ten name van schaakvereniging SO Rotterdam.

Er is ook ruimte voor vrijwillige giften.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.