De (internationale) schaakarena (1)

Via de live-button kunt u momenteel het toptoernooi in Linares en het wellicht grootste open toernooi ter wereld in Cappelle la Grande volgen. Waar de topspelers in Linares elkaar in de eerste ronde nog in evenwicht hielden, sloegen ze er vandaag flink op los. Topalov liet op instructieve wijze zien hoe een aanval met zware stukken tegen een verzwakte koningsstelling moet worden gespeeld. En Grisjuk had opvallend weinig moeite tegen Gelfand die in een middenspel met een geïsoleerde pion op d4 onderuit ging.

In het open toernooi in Frankrijk doen veel Nederlanders mee, waarvan Ivan Sokolov en Twan Burg op rating de sterkste twee zijn.

We hebben een paar aardige partijen bij elkaar gezet.

en.

Over Herman Grooten

Herman is ruim 40 jaar schaaktrainer. Hij verzorgde lange tijd de schaakrubrieken in Trouw en het ED. Daarnaast was hij Topsportcoördinator bij de KNSB en is hij auteur van diverse schaakboeken en werkt hij voor Schaaksite. Klik hier voor series die hij op Schaaksite heeft gezet.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.