Cappelle la grande

Zes Stukkenjagers togen naar Cappelle la Grande te weten, Mark Clijsen, Mart Nabuurs, Jan Sprenger, Cor van Dongen, Anne Haast en ikzelf. Zaterdagmorgen werd rond 9 uur vertrokken voor de korte reis, netjes voor twaalven aanwezig in het Cappelse. Ingeschreven en op naar het hutje! We hebben een huisje in la Panne (plopsaland zit ook in dit dorp 😛 )

Cor was vanuit Rotterdam gekomen en had de inkopen gedaan, nadat we aangekomen waren en hoorden wat hij allemaal (lees + niet) had gekocht, gingen Clijsen, Sprenger en ik nog maar snel even naar de Lidl op de hoek, met als idee in ieder geval thee te halen! Nu 3 dagen later nog geen thee in huis, maar bier is er gelukkig genoeg :O

De eerste ronde was meteen een mooie, in het kort:

Jan mocht tegen een jong meisje van 2279 wat volgepompt was met theorie, iets wat hij later niet onder stoelen of banken schoof, of meisjes van die leeftijd niks beters te doen hadden (hierop hebben wij Jan een hem onbekend Nederlands -volgens mij zelfs universeel – woord geleerd, maar het lijkt me beter dat niet op deze site te plaatsen, mocht je geïnteresseerd zijn, Jan vertelt het graag ;-).

In ieder geval een Svesnhikovje met een kansrijk stukoffer voor wit, toen Jan daarna een mindere deed stond hij verloren ,maar je remise aanbod timen doet het goed. Of om met Jan zijn woorden te spreken, zoiets kunnen ze niet weigeren.

Anne speelde tegen GM Siebrecht (24iets), nooit echt in de pot gezeten en een terechte nul.

Mart tegen Veronika Goi (1944), zijn tijdverbruik was niet top (what’s new O:-), maar won wel.

Clijsen tegen 1900, een solide plusremise.

Cor mocht tegen Parimarjan Negi, ik hoor het hem nog zeggen, ik speel gewoon Frans! Kort na de partij, ik hoor het hem nog zeggen, dit was de laatste fransman dit toernooi….

Ikzelf speelde tegen Jore Cori, een jeugdspeler uit Peru. Hieronder een paar partijfragementen.

Zwart lijkt wat problemen te hebben na/in een Skandinavische opening, ik kwam hier na enig denken met het volgende gelijkmakende idee. 12. … Pc2 13. Tad1 TxTd1 14. TxTd1 PxLe3 15. DxPe3 Lc5 16. Pd4 LxPd4 17. DxLd4 a6! met het idee op Da6 te anticiperen met Pd7 en de witte dame staat buitenspel.

De stelling kabbelde verder waarbij wit teveel wilde en in een slecht toreneindspel terecht kwam:

Hier speelde ik Pb4, waarna ik na Tb2 2x zetten herhaalde ! Op het juiste moment (41e zet) zag ik dat ik na Tb2 Pd3 Ta2 Pc5! had, waarna zwart technisch gewonnen staat, het idee is a en b ophalen, stukken centreren en lopen met die b-pion, zie eindstelling en oordeel of dit is gelukt!

Ronde 1 zat erop, ’s avonds nog wat nagebierd en gepraat, weinig wat de moeite waard is om te noemen, of het moet zijn dat Jan voor 10euro de weddenschap aan is gegaan dat er in dit huisje deze week meer appelsap gedronken wordt dan bier :))

Ronde 2

Jan Sprenger tegen Alban Delorme (2279), stukken goedzetten met wit, beetje werken en een punt, het kan zo makkelijk lijken.

Anne Haast tegen Pauline Mertens(2011) met de zwarten, ook hier stukken goedzetten en winnen.

Mark Clijsen heeft zijn remisedraai gevonden en dit ook deze 1880 speler geen pijn.

Mart Nabuurs tegen Marc Geenen (2352) met zwart. Een hele interessante Siciliaan, waar Marc een kansrijk stukoffer speelde op zet 13 ( Mart had al een uurtje gebruikt), maar vond ondanks grote tijdnood de juiste verdedigende zetten en had uiteindelijk een stuk meer met winst tot gevolg.

Cor van Dongen tegen Mickael Jeanne (2144), een boeiende 1.c4 partij, waarin Cor lang het betere van het spel leek te hebben ,hij won ook een kwaliteit maar liet zich toch ergens flessen en startte zo met 0 uit 2.

Ikzelf speelde tegen Manuel Leon Hoyos (2511), zie wederom een partijfragment

Ik vertegenwoordigde het witte leger in deze pirc, en kwam met het enigzins creatieve 9. Kf2 !? dxc5 10. e5 Pfd7 11. g4?! Pc6 12. Pf3 Pb6?! 13. Pd5 PxPd5 14. DxPd5 Le6 15. Dxc5 DxDc5 16. LxDc5 Tac8

Een prima voor wit, helaas kwam het vandaag nu aan op schaken en daar bleek de beste man gewoon een stuk beter in dan ik, zie de slotstelling zonder commentaar 😉

Het belangrijkste, we vermaken ons prima, u hoort van ons.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.