Leonardoschool veruit de sterkste in Gouda

Leonardoschool veruit de sterkste in Goudse schoolschaakkampioenschappen

Kampioen Leonardoschool bovenbouw

Kampioen Leonardoschool onderbouw

Evelien zit op de Leonardoschool bovenbouw, zij haalde 4 uit 6!

Op de derde en laatste speelavond van het Gouds schoolschaakkampioenschap werden de vijfde en zesde ronde gespeeld. Op alle borden werd er door de 100 deelnemers weer fanatiek geschaakt. Dat gold zowel voor de teams bovenin de ranglijst als voor de teams die het met een bescheidener klassering moesten doen.

In de Onderbouw (groep 3-6) stonden de beide teams van de Leonardoschool bovenaan, met Leonardo 3 2 punten voorsprong op Leonardo 4. In deze eindstand kwam geen verandering meer: Leonardo 3 won allebei haar wedstrijden met ruime cijfers en werd dus afgetekend eerste. Leonardo 4 scoorde er eveneens goed op los en wist de concurrentie op gepaste afstand te houden. Leonardo dus op de eerste twee plaatsen in de eindstand.

In de Bovenbouw (groep 6-8) was de situatie op de ranglijst aanmerkelijk spannender. Tot de koplopers behoorde ook hier een team van de Leonardoschool. Zij voegden in de laatste twee ronden nog zes punten aan hun totaal toe en werden daarmee onbereikbaar voor de concurrentie. Uiteindelijk eindigde het eigen team van de organiserende schaakvereniging Messemaker op de tweede plaats, de derde plaats was voor de eveneens goed voor de dag komende Goejanverwelleschool.

Na afloop waren er bekers voor de winnende teams en herinneringsvaantjes voor alle deelnemers. Zo kon iedereen tevreden huiswaarts keren.

Peter Scheeren

Voor uitslagen, foto’s, en filmpjes zie website

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.