DBC – Paul Keres IV

Om in de race te blijven voor promotie moest het vierde winnen van onze vrienden uit De Bilt, die troosteloos onderaan staan. Dat lukte echter niet: 4-4 na een avond knokken. Het team moet nu Moira Domtoren en Regiohakkers allebei verslaan; een lastige, maar geen onmogelijke opgave.

Een overwinning heeft er echter geen moment ingezeten. DBC kwam vlot op voorsprong door een aanvalspot aan bord 8: invaller Jan Wiggerman zag de witte aanval sneller gaan en hielp een handje mee door ook het centrum open te gooien. Een plotsklaps mat was geheel overzien. Vlak daarna werd het remise aan het topbord: Bas Peeters gaf in fraaie stelling een kwaliteit weg, waarna het weer ongeveer gelijk stond. Het remiseaanbod was welkom voor Bas die zich enkele uren later op een vliegveld moest melden. PK kwam weer gelijk door een spectaculaire pot van Ronald Gouma (6),Lees meer…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.