Jan Cheung in Aeroflot Open 2010

Verslag Aeroflot Open 2010 Groep C (door Jan Cheung)

Inleiding

Van 8 februari t/m 19 februari 2010 was ik in Moskou geweest om mee te doen aan groep C van het Aeroflot Open 2010. Het was mijn derde deelname. In mijn eerdere deelnames in 2008 en 2009 haalde ik respectievelijk 4,5 en 5 punten uit 9 partijen.

Moskou

Moskou is een stad met vele gezichten. Voor details zijn er op de markt veel toeristenboeken beschikbaar. Mijn indruk van Moskou is dat de stad een mix is van Parijs (bijvoorbeeld: Kutuzovskij Prospekt en Arbat Ulitsa), Milaan (bijvoorbeeld: GUM, TsUM), New York (bijvoorbeeld: Tsverskaya Ulitsa en Novy Arbat Ulitsa) en Londen (bijvoorbeeld: de metro). Om de stad goed te kennen had ik in mei 2007 een groepsreis gemaakt naar Moskou en Sint Petersburg. Met een locale gids werden in beide steden het metronetwerk, de Russische gewoontes en de vele bezienswaardigheden behandeld. Deze reis zorgde ervoor dat ik me in staat was om me in de toekomst veilig buiten het hotel kon begeven. Het Aeroflot toernooi wordt jaarlijks gespeeld in de maand februari. In deze maand zijn er door de lage temperaturen – varierend van -15 graden t/m -5 graden – nauwelijks toeristen te vinden. De stad is bedekt door sneeuw en de straten worden niet gestrooid. Dagelijks zijn er vele ambtenaren in de weer om de sneeuw van de straat te scheppen. Ondanks de lage temperaturen heerst er door de stadsverwarming een aangename temperatuur in de metro en in de gebouwen.

Moskou is een stad met vele gezichten. Voor details zijn er op de markt veel toeristenboeken beschikbaar. Mijn indruk van Moskou is dat de stad een mix is van Parijs (bijvoorbeeld: Kutuzovskij Prospekt en Arbat Ulitsa), Milaan (bijvoorbeeld: GUM, TsUM), New York (bijvoorbeeld: Tsverskaya Ulitsa en Novy Arbat Ulitsa) en Londen (bijvoorbeeld: de metro). Om de stad goed te kennen had ik in mei 2007 een groepsreis gemaakt naar Moskou en Sint Petersburg. Met een locale gids werden in beide steden het metronetwerk, de Russische gewoontes en de vele bezienswaardigheden behandeld. Deze reis zorgde ervoor dat ik me in staat was om me in de toekomst veilig buiten het hotel kon begeven. Het Aeroflot toernooi wordt jaarlijks gespeeld in de maand februari. In deze maand zijn er door de lage temperaturen – varierend van -15 graden t/m -5 graden – nauwelijks toeristen te vinden. De stad is bedekt door sneeuw en de straten worden niet gestrooid. Dagelijks zijn er vele ambtenaren in de weer om de sneeuw van de straat te scheppen. Ondanks de lage temperaturen heerst er door de stadsverwarming een aangename temperatuur in de metro en in de gebouwen.

Lees meer op de website “>

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.