Topalov trekt aan het langste eind

Grischuk en Vallejo besloten al na 32 zetten tot remise en het wachten was nu op de uitkomst van de partij Topalov – Gelfand. Topalov startte agressief en liet duidelijk merken dat hij ervoor zou gaan vandaag. Hij wist een lastig toreneindspel met een pion meer dan zijn tegenstander bekwaam tot een goed einde te brengen. Hij werd, zoals verwacht, ongedeeld winnaar van het 27ste Linares-toernooi.

Bij Chessdom ( Chessbomb) liet men Rybka meedraaien en bijzonder was de opmerking na afloop dat Rybka een lesje had geleerd van de partij Topalov – Gelfand.

De eindstelling zag er als volgt uit:

Topalov – Gelfand, laatste ronde

1-0, Topalov wint Linares

De eindstand na 10 ronden:

1. Topalov 6,5

2. Grischuk 6,0

3. Aroninan 5,5

4. Vallejo, Gelfand en Gashimov 4,0

Tweede op de wereldranglijst

Zijn overwinning van vandaag was niet voldoende om de eerste plaats op de wereldranglijst te heroveren op Magnus Carlsen. Voor Topalov een teleurstelling. Zijn verlies tegen Grischuk gisteren brak hem op. In ons commentaar na vier ronden gaven wij al aan dat hij niet mocht verliezen.

WK-match in april

Nu kan Topalov zich volledig gaan richten op de WK-match tegen Anand. Hij en ook Anand doen niet mee aan het Amber Chesss Toournament dat van 13 – 25 maart in Nice wordt gehouden.

Het zou ons niet verbazen als Carlsen op de een of andere manier toch betrokken is bij de voorbereidingen van Anand. Maar concrete informatie hierover hebben wij (nog) niet.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.