Motiefgroep Schaken

De landelijke vereniging Motiefgroep Schaken houdt op zaterdag 24 april a.s haar verzamelcontactdag in het ‘Denksportcentrum De Commanderij’, Commandeursweg 44, Bennekom; (speellokaal Bennekomse schaakvereniging, BSV).

Op deze gezellige bijeenkomst van 9.00 t/m 17.00 uur worden allerlei artikelen rondom het Schaken door leden te koop aangeboden.

Twee keer per jaar organiseert de Motiefgroep Schaken ergens in Nederland een verzamelcontactdag. Nu in Bennekom.

Ook niet leden zijn van harte welkom (gratis toegang). Tussen 13.00 en 15.00 uur komen ruim 200 schaakverzamel-items onder de hamer in een veiling. De volledige veilinglijst en overige informatie is te vinden op onze internetsite www.euwe.nl. De gehele dag zal er een tentoonstelling te zien zijn van legpuzzels met schaken.

De (170) leden verzamelen alles wat je maar kan bedenken: van postzegels, munten prentbriefkaarten, boeken spellen enz. maar ze hebben één ding gemeen; dat is het thema Schaken. Overal in de wereld wordt deze sport gespeeld en beelden ze het schaakspel af op voorwerpen, die door ons verzameld worden. Op deze dag zijn ook de speciale nummers van het verenigingsblad “de Schaakkoerier” verkrijgbaar.

Deze themanummers zijn gewijd aan Getekende partij van striptekenaar Jan van Haasteren (2009), Schaken op advertenties (2009), platen en CD hoezen (2008), Strips (2007) die over de hele wereld zijn verschenen.

Verdere info: J.O. Leijten tel. 06-43234179

1 Reactie

 1. Avatar
  Joleijt 01 april 2010

  Ter aanvulling op bovenstaande bericht is er in de ochtend een extra activiteit:

  [b]Om 10.30 uur zal Leo Hovestadt een lezing geven over de geschiedenis van de 64 zwarte en witte velden van het schaakbord.

  Meer info over de dag en de lezing is te vinden op www.euwe.nl

  U bent allen welkom op zaterdag 24 april in Bennekom

  Joris O. Leijten

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.