Ivan Sokolov gedeeld winnaar van de Reykjavik Open 2010

Deysi, Illya, Ivan en Jorge in Reykjavik

De Reykjavik Open zit er weer op met Ivan Sokolov als gedeeld winnaar naast de GM’s Kuzubov, Gupta en Stefansson. Hij stond nummer drie op de startlijst en behaalde zeven punten uit negen partijen. In drie ervan moest hij aantreden tegen de dames Fioana Steil, Deysi Cori en Irina Krush. Hij won deze partijen. Twee (dure) verliespartijen tegen IM Broman en GM Gupta. Sokolov verdiende 7 ratingpunten. Zie hier… de ranglijst en de individuele prestaties.

Wat jammer toch dat de slotpartij tussen Gupta en Stefansson na acht zetten al remise was.

Jorge Cori gedeeld tweede

Jorge Cori behaalde een prima resultaat met 6,5 uit 9 en werd gedeeld tweede met nog vier GM’s. Hij verloor alleen van de twee winnaars GM Gupta en GM Stefansson. Hij verdiende maar liefst twintig ratingpunten!

Illya en Deysi

Het lukte Illya Nyzhnyk helaas niet zijn laatste partij te winnen van de Amerikaanse GM Jaan Ehlvest en hij bleef hierdoor op 5,5 punt steken. Alleen de laatste twee partijen verloor hij. Hij speelde mooie remises tegen zijn landgenoot GM Yriy Kuzubov (Elo 2634) en tegen GM Alexy Dreev (Elo 2650) uit Rusland. Illya won zes ratingpunten.

WIM Deysi Cori bleef steken op 5 uit 9 en verloor een ratingpunt. In de tweede ronde verloor zij van Ivan Sokolov.

Eerder gepubliceerde artikelen over Illya, Deysi en Jorge:

Wie is Illya Nyzhnyk?

Illya Nyzhnyk flikte het net niet

Wie zijn Jorge en Deysi Cori Tello ?

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.