BSG moeizaam langs Amstelveen

Vooraf aan een wedstrijd wordt er vaak gezegd: ‘5,5 punt is genoeg’. Een waarheid als een koe, maar als het dan, zoals vanmiddag, echt gebeurd en er wordt met 5,5 – 4,5, dan wens je als teamcaptain toch wel iets anders. Vooral als je zoveel goede stellingen in remise ziet eindigen. Zo had er aan het eind van de wedstrijd net zo goed een grotere uitslag op de borden kunnen staan.

Hoe het zo kwam? Ga zitten en lijdt mee met de teamcaptain.

Ton van der Heijden overzag tegen Sander Los een matcombinatie en een winnende voortzetting. Dat laatste overkwam Alexander Berelowitsch tegen Sybolt Strating en Henk van der Poel tegen Peter-Paul Theulings. Frans Borm liet door een klein foutje een goede stelling naar remise verzanden tegen Bram ter Schegget. Bij Peter Drost was het nog erger, daar ging tegen Jelmer Sminia een betere stelling zelfs over in een verloren stelling en Leon Pliester zag Lody Kuling met eeuwig schaak ontsnappen in een beter staand dame-pioneindspel.

Op de winstpartij van Ewoud de Groote tegen Tobias Kabos viel weinig af te dwingen. Een pionwinst werd bekwaam naar winst gevoerd.

Op de remises tussen beide Tan’s enerzijds en Lars Ootes en Jesper de Groote anderzijds viel uiteindelijk ook weinig af te dwingen.

Viel er dan niets mee? Jawel, Lennart Ootes moest lang een mindere stelling verdedigen tegen Jan Helsloot. Toen die de stelling opengooide, werd er bekwaam naar winst gecounterd.

Daarmee werd de einduitslag..Lees verder

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.