DSC1 delft onderspit tegen Charlois/Europoort

…. en laat daarmee unieke kans liggen

DSC1 heeft vanmiddag met 5-3 verloren uit tegen het sterke Charlois/Europoort 1. Na afloop bleek het eerste een unieke kans te hebben laten liggen, daar Kennemer COmbinatie een matchpunt bleek te hebben achter gelaten in het Westland. Door deze overwinning gaat Charlois/Europoort nu gedeeld aan de leiding, maar dat had dus ook DSC1 kunnen zijn.

Had het dan gekund? Misschien wel, maar de overwinning van de ambitieuze Rotterdammers is wel terecht. Jan-Pieter kwam erg vreemd uit de opening, en mocht vermoedelijk blij zijn dat hij wit had, waardoor ik dacht dat hij het wel overleefde. Hij was echter als eerste klaar, dus dat had ik alvast niet goed gezien. Ook snel klaar was Pauline. Aanvankelijk leek ze toch erg goed te staan tegen Michel de Wit, maar wist het niet af te maken. De Wit kon zijn witte stukken net op tijd uit de knoop halen geloof ik en werd er tot remise besloten. Volgens Pauline was daar niet zoveel op af te dingen.

Daarna scoorde ik de gelijkmaker, maar dit was al diep in de blessuretijd van de eerste tijdcontrole. Totaal hadden we nog een minuut of 3 op de klok. Na 33 zetten hingen er een dame, een toren en een stuk en hield mijn tegenstander het voor gezien, maar daar had het aanvankelijk niet naar uit gezien. In de opening maakte ik een foutje, waarna het enorm vervlakte en ik zelfs bang was iets minder te staan met wit. Na een mijns inziens onlogische afruil kreeg ik weer wat kansen en dat liep in tijdnood uit de hand. Misschien heb ik morgen nog zin er een diagrammetje aan toe te voegen.

Helaas verloren daarna Joram en Roland, ..lees verder

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.