Messemaker's Vlaggenschip: Broodnodige punten eindelijk binnen!

Peter Scheeren (R) en Rick Lahaye analyseren hun partij.(foto Ab Scheel)

En dat ze broodnodig waren was iedereen het over eens. Na drie uur spelen kon Ed Roering het eerste punt veilig stellen, enkele minuten later wist Peter Scheeren, onze superinvaller, het tweede punt binnen te halen door aanvallend spel.

Scheeren – Lahaye.

Tien minuten later was er remise op het bord van Gert-Jan Ludden, er zat niets meer in en met twee punten voor een goede beslissing. In een gewonnen stelling koos Willem Westerveld voor de verkeerde damezet en verloor daardoor jammerlijk. Tussenstand 2,5 – 1,5. Ben van Geffen won een pion, gaf deze niet meer terug en maakte het bekwaam af. Met nog drie partijen te gaan (remise stelling voor alle drie) leek het niet meer mis te kunnen gaan. Arjan van der Leij tekende hier na een lange zit voor evenals Erich Karstan. Jammer genoeg zag Frans Bottenberg de remise variant over het hoofd, maar de twee matchpunten zijn binnen. Lees meer…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.