WSC 1 pakt een punt tegen titelkandidaat

Zaterdag 6 maart mocht WSC 1 het opnemen tegen het eerste van Kennemer Combinatie. Een stevige tegenstander die tot vorige ronde nog ongeslagen was. Maar met de finish in zicht wordt het toch nog spannend in 2c.

Met op elk bord een tegenstander met een rating van 2200 of meer, zou het een zware middag worden voor de Westlanders. Maar het was eindelijk weer eens zo’n dag waarop we collectief boven ons niveau uitstegen en er een spannende wedstrijd van konden maken. Johan Valstar leek het eerste punt voor WSC te gaan pakken. In een afwikkeling kwam hij met materiaal winst volledig gewonnen te staan. Zijn tegenstander wist echter met wat hulp van Johan toch nog remise te maken. Na een winst van Timon op bord 2 en remise van Paul en Michael op respectievelijk bord 5 en bord 8 leek een verrassing zich aan te tekenen.

Door verlies van Marnix werd de stand weer gelijk getrokken en stond het 2,5-2,5. Na de tijdcontrole waren er nog drie borden bezig: Manfred op 5 had net remise aangeboden in een gelijke stelling, Michiel op bord 1 stond een pionnetje achter, de stelling was gelijk tot iets minder, Menno op bord 3 stond een pionnetje voor, deze stelling was op dat moment onduidelijk. Na druk overleg besloot Kennemer Combinatie om 4-4 aan te bieden door op alle borden remise overeen te komen. Dit aanbod werd door WSC aangenomen. In de analyse bleek dat twee partijen terecht remise waren en dat de stelling van Menno iets beter was, maar moeilijk te winnen.

In elk geval een mooie prestatie voor de Westlanders. De competitie lijkt weer iets spannender doordat nu drie teams 11 matchpunten hebben. Maar als Kennemer wint van DD, dan worden ze toch gewoon kampioen.Website WSC

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.