NK schaken in Eindhoven

Voorbeschouwingen: NK Algemeen / NK Vrouwen

Deze week mag ik u blij maken met een heuse scoop. De Gemeente Eindhoven en de schaakbond schijnen een persbericht in voorbereiding te hebben, maar wachten nog op een geschikte datum om het nieuws wereldkundig te maken. Ik denk dat vandaag een mooie dag is: het Nederlands kampioenschap schaken wordt van 10 tot en met 20 juni gespeeld op de High Tech Campus in Eindhoven. En ook voor 2011 en 2012 hebben de gemeente en de campus middelen uitgetrokken om het toernooi in Eindhoven te houden.

De KNSB is al enkele jaren aan het leuren met het toernooi en had steeds de grootste moeite om sponsors te interesseren. Vorig jaar was het prijzengeld zo ver ingekrompen dat de meeste Nederlandse toppers het toernooi meden. Met de 15-jarige Anish Giri kreeg het toernooi een droomwinnaar, maar of hij zijn titel kan verdedigen is de vraag: hij heeft proefwerkweek. Met de steun van de nieuwe sponsors is het prijzengeld echter opgetrokken, dus wellicht zullen veelvoudig kampioen Loek van Wely of zelfs good old Jan Timman zich laten vermurwen om mee te spelen.Lees meer…

1 Reactie

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.