Chess Tutor

Samen met Stefan Meyer-Kahlen, de grote man achter het schaakprogramma Shredder dat al vele malen wereldkampioen computerschaak werd, is Cor van Wijgerden begonnen de Stappenmethode om te zetten in een digitale Chess Tutor. Ook Eiko Bleicher, een andere beroemde ontwikkelaar van schaakprogramma’s, is bij het project betrokken. Er zijn inmiddels twee stappen beschikbaar, maar erg flitsend zijn ze nog niet.

De Stappenmethode is bedoeld om kinderen schaken te leren. Oorspronkelijk werden de werkbladen van Van Wijgerden nog gestencild, maar inmiddels is de methode uitgegroeid tot enorme serie werkboeken met bijbehorende docentenhandleidingen. Aan de lay-out is echter nooit veel veranderd. Al sinds de werkboeken begin jaren negentig verschenen, is geklaagd dat ze zo saai zijn. Van Wijgerden geeft als belangrijkste verweer dat de sjeu toch echt door de docent ingebracht moet worden. Daar heeft hij een punt, maar erg overtuigend is het niet. De werkboeken worden op iedere club vooral voor zelfwerkzaamheid gebruikt. Lees meer…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.