Alice en de witte dame

Charles Lutwidge Dodgson, beter bekend onder zijn pseudoniem Lewis Carroll, moet een merkwaardig man zijn geweest. Deken van de Anglicaanse kerk, wiskundige, logicus, één van de pioniers van de fotografie en een eeuwige vrijgezel. Hij had een uitstekende reputatie in het Victoriaanse Engeland, maar hij hield er wel talloze vrouwenvriendschappen op na en hij was idolaat van jonge meisjes, waar hij zelfs naaktfoto’s van maakte. Eén van hen maakte hem wereldberoemd: Alice Liddell voor wie hij Alice in Wonderland en Through the Looking Glass bedacht.

Ruim een eeuw na zijn dood is Lewis Carroll nog steeds actueel. Recent verscheen een spectaculaire 3D film gebaseerd op zijn bestsellers en bijna tegelijkertijd een biografie. De biografie heb ik nog niet gelezen, maar de film is een aanrader: heel vermakelijk, al is er voor schaakliefhebbers en Carroll-fans veel op aan te merken.

Lees meer…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.