Eenhoorn herrijst en verslaat koploper

De mooiste wedstrijd van het jaar is ongetwijfeld die tegen streekgenoot Purmerend. Waterlanders tegen Westfriezen. Tussen de spelers onderling van beide teams heerst een gezonde rivaliteit en na een paar jaar in de 2de klasse te hebben gebivakkeerd promoveerde Purmerend vorig jaar zodat de derby weer in ere kon worden hersteld. Extra pikant was het gegeven dat de Eenhoorn dit jaar een matig seizoen kent en vooraf op een degradatieplaats stond, terwijl Purmerend trots en overtuigend de ranglijst aanvoerde. Wat is er mooier dan kampioen worden en je rivaal laten degraderen?!

De befaamde waterlandse woudloper gaf op de clubsite van Purmerend al zijn visie hoe de Eenhoorn getemd diende te worden

Dit verslag werd opgemerkt door onze adequate teamleider Piet Aardenburg en in de stijl van de grote trainers voorafgaand aan een beladen voetbal wedstrijd werd het woudloper-epistel (virtueel, via de mail) opgehangen in de kleedkamer van de Eenhoornspelers. Onder grote publieke belangstelling, zeker ook van de kant van Purmerend, begon de wedstrijd.

Op bord 7 zat Ron Deen met zwart tegen de gevaarlijke aanvalsspeler Geon Knol, een Evans gambiet kwam op het bord en pionnen werden geofferd en weer teruggegeven waarna Ron een kwaliteit voor kwam en dit leek beslissend.

Ikzelf zat op bord 8 tegen Giel Spaans, en hoewel normaliter ik voor 3. Lb5 opteer besloot ik nu om veiligheidshalve het Italiaans op te bord te brengen. Een wat matte opzet van mijn kant, kreeg enig cachet nadat de stelling aan beide kanten werd opengebroken op de koningsvleugel. Toen Giel zijn koning naar het verkeerde veld dirigeerde kon ik de dame winnen voor toren en loper, waarna zwart spoedig opgaf.

Intussen was Daan Zult op bord 4 zeer tevreden over zijn witte stelling tegen de dit seizoen als herboren spelende Warner de Weerd. Uiteindelijk in tijdnood van Warner won wit materiaal en daarmee het punt. In de analyse bleek dat de zwarte stelling gedurende de partij toch meer dan behoorlijk was.

Martijn Monteban op 3 met zwart zat tegenover de dit seizoen eveneens zeer sterk presterende Nicky Law. Een damegambiet kwam op het bord en nadat de witte dreigingen in het centrum en gericht op de koning door Martijn waren geneutraliseerd kon Martijn toeslaan op de damevleugel. Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.