Kasteel 1 kansloos tegen Veldhoven

Helaas heeft ons eerste afgelopen zaterdag in Veldhoven niet voor een stunt kunnen zorgen. Omdat ik de verwachting had, dat we met een normale opstelling kansloos zouden zijn had ik gekozen voor een tactische opstelling, waarin Mark en ik hoog zaten en Wesley en Maarten juist aan een laag bord. Uiteindelijk zal het maar weinig hebben uitgemaakt. Aan de topborden werd behoorlijk gepresteerd, maar aan de lagere borden bleken de Veldhovenaren heel goed in staat om onze betere spelers af te stoppen. Daarbij kwam, dat Maarten, die tegen een invaller speelde, bepaald een off-day had.

Hoe verliep de wedstrijd? Aanvankelijk zag het er niet zo slecht uit. Niemand stond na de opening echt slechter, en Willem en Hans hadden een klein plusje. Ikzelf was als eerste klaar. Via een zetverwisseling kwamen we in een voor mij met wit gunstige variant van het Blackmar Diemer gambiet. Maar om de pion terug te winnen moest ik bijna alle lichte stukken ruilen. Een mooi moment om remise aan te bieden, wat werd aangenomen. Willem had met zwart meteen na de opening een prettige stelling. Na een onnauwkeurigheidje kon zijn tegenstander zich loswerken. Ook hij bood remise aan, wat Willem prima vond.

De derde remise viel aan bord 1, waar Mark met wit een degelijke partij speelde tegen de sterke van Dooren. Uiteindelijk ontstond een toreneindspel, waarin zwart een pluspion had. Zoiets moet je echter heel secuur uitspelen en dat was aan van Dooren niet besteed. Ik denk, dat hij blij mocht zijn, dat we zijn remise aanbod aannamen. Caspar had het met zwart aan bord 2 erg lastig tegen van der Heijden. Na een onregelmatige opening kwam Caspar onder druk te staan. Hoewel hij voortdurend op zoek bleef naar tegenkansen kwam hij uiteindelijk in een matnet terecht.Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.