Schrijvers Rotterdam wint zoals was verwacht

Sinds lange tijd speelde de Rotterdammers weer eens in de basisopstelling. Na twee nederlagen werd het tijd voor een overwinning. De Zeeuwse Belgen leden dan ook een kansloze en verdiende nederlaag. Dit had nog erger kunnen zijn, als Rotterdam twee gewonnen staande partijen niet had verloren. Het werd voor Schrijvers Rotterdam een dubbelslag want ook het tweede team won van HWP. Door dit resultaat zullen de Rotterdammers in het linker rijtje gaan eindigen en HWP heeft nog slechts een theoretische kans op lijfsbehoud.

De wedstrijd zelf had een regelmatig verloop in score, met de Rotterdammers steeds aan de leiding. Bij de eerste tijdcontrole was het al 4 ½ – 2 ½ met uitzicht op meer.

Het eerste punt kwam van Maarten na amper 22 zetten. Op alle borden zag het er goed uit, behalve aan het eerste bord waar Leenhouts iets beter stond. Vandevoort en Gryson besloten na veel stukken ruil tot remise. Daarna volgen punten van Dimitri en Frans., remises van Peng en Luc en helaas een nul voor Jan Willem. Dimitri kwam uitstekend uit de opening, offerde een kwal, kreeg een groot bordoverwicht, de kwaliteit werd teruggeofferd, met voor wit een betere stelling. Frans moest aan de bak en wist zich steeds meer los te werken en haalde een verdiend punt binnen. Luc neutraliseerde en de partij eindige in een zettenherhaling. Peng stond toch beter, maar nadat de pionnen geruild waren, ontstond een heksenketel van stukken in een volledig open stelling. Geen van beide spelers durfden met beperkte denktijd nog een risico te nemen. Tenslotte verloor Jan Willem volkomen onverdiend. Hij won in het middenspel twee pionnen met een betere stelling. In de tijdnoodfase was Johan op de koningsvleugel handig bezig met toren en 2 lopers en won de partij alsnog!

In de tweede fase nog slechts 3 partijen. David Miedema had als spoedig de beste positie en won bovendien een pion. Daarna beoordeelde hij de stelling te optimistisch. In vreselijke tijdnood van Lisa ( 20 zetten in 2 minuten) overzag hij stukverlies. Met 2 pionnen voor een loper duurde het even, maar verlies was onvermijdelijk . Tenslotte won Martin met een pion meer de partij, met een beslissende aanval van dame en toren op de 2e en 3e rij. Jeroen was het laatste klaar. Gunther verdedigde zich taai, maar verloor eerst een pion, na de hervatting nog een en had tenslotte een loper minder.

en.

Gedetailleerde uitslag:Bord Schrijvers Rotterdam HWP Uitslag

1. L. Winants K. Leenhouts ½ - ½

2. D. Reinderman H. Cardon 1 - 0

3. F. Cuijpers T. Verlinde 1 - 0

4. M. Solleveld T. Maenhout 1 - 0

5. J. Bosch G. Deleyn 1 - 0

6. Z. Peng S. Geirnaert ½ - ½

7. M. Martens I. Timmermans 1 - 0

8. D. Miedema L. Schut 0 - 1

9. P. Vandevoort W. Gryson ½ - ½

10. J.W.v.d.Griendt J. Goormachtigh 0 - 1Totaal 6 ½ - 3 ½

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.