Homburg speelt gelijk tegen LSG

Op bord 1 won Artur Jussupow van Chiel van Oosterom. Het was een kalme Russische opening en er werd snel afgewikkeld door Van Oosterom naar een middenspel met ongelijke lopers. Met de zetten 27. Tg3? en 28. Lb8?? geeft Van Oosterom de gehele partij weg.

Op bord 2 speelde Mark Dvoretsky sinds lange tijd weer een partij en speelde Jan-Willem de Jong op het oog overtuigend kapot. De Jong pakt de Slavische afruilvariant heel erg lichtzinnig op en moet dat na vier zetten al bekopen na het sterke 4.e4! Toch heeft De Jong volgens Dvoretsky tijdens partij kansen laten liggen op een gelijk spel.

Ilja Zaragatski leek weinig problemen te hebben tegen Martin Roobol in de Benoni, totdat hij met 30. …,Dxd5?? ineens heel het huis weggaf.

Roeland Pruijssers had een licht voordeeltje tegen Rudy van Wessel. Van Wessel besloot voor een pionoffer om zo het loperpaar te bemachtigen en actief spel te krijgen. 39. f3! lijkt de stelling nog te redden, maar 39. …, Txf2! wordt verrassend genoeg niet gespeeld. 50. Txb4 geeft zwart een voordeeltje, maar 53. Tc4 i.p.v. 53. Ld6?! lijkt het nog net bij elkaar te houden en drie zetten later kon Pruijssers capituleren.

Sjef Rijnaarts had een Slavische opening tegen Edwin van Haastert. Van Haastert wist het openingsvoordeel te behouden door de mooie Db3-c2 manoeuvre. Dit had voorkomen kunnen worden met 13. …Pb6! 18. …,Lf6? geeft wit het initiatief: de lopers domineren de zwarte paarden. Na een interessant kwaliteitsoffer (maar erg ambitieus in een goede stelling) werd het lastig voor Van Haastert om het initiatief te behouden: 35. Lc2! zou de aangewezen zet zijn en daarmee dameruil toestaan. Na 35. Dd3 staat het echter gelijk. Echter 38. …, De6 is niet slecht, maar 38. …, Pc7 is veel eenvoudiger en maakt a6 onklaar. 41. …,f5? was de beslissende fout van Rijnaarts en van Haastert kon daarna snel het punt noteren. Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.