Nog 1 te gaan!

Ook de 8e ronde van 3C werd gewonnen door Meppel 1. Wageningen 2 bleek niet bij machte om deze kampioenskandidaat af te stoppen. De teller bleef uiteindelijk steken op 5 1/2 – 2 1/2.

Ik kan niet anders zeggen dan dat ik opgelucht ademhaal. Deze tegenstander heeft in ons rampseizoen van twee jaar geleden nog ervoor gezorgd dat wij uiteindelijk niet promoveerden. Om even een beeld te schetsen: drie rondes voor het einde hadden we aan 1 overwinning genoeg om kampioen te worden. De 1 na laatste wedstrijd tegen Wageningen 2 werd zelfs opgeluisterd door een fotograaf die de toekomstige kampioen op de foto kwam zetten. Uiteindelijk werd het 4-4 tegen Wageningen, verloren we de slotronde. Twee promotieplekken en Meppel werd derde.

Reden te meer om dit jaar goed op onze hoede te zijn en geen overhaaste dingen te doen. Er werd dan ook rustig gewacht tot een paar minuten voor 1 (ik was te laat), voordat de fotograaf de foto voor dit jaar nam. Ook al ben ik atheist, om nu de goden te verzoeken leek me toch wat gevaarlijk. Het is in ieder geval duidelijk: om in Meppel 1 te mogen spelen moet je lef hebben!

Onze opstelling getuigde daar ook van. In de verwachting dat Wageningen tactisch ging spelen, werd Bart op het eerste bord geplaatst en Yge op het derde. Het was een schot in de roos! Het enige wat ik niet voorzag was echter dat hun sterkste speler op het vijfde bord plaatsnam, wat betekende dat het voor Gerhard een zware middag zou gaan worden.

Op het tweede bord speelde de lefgozer die als eerste klaar was: Richard. Vroeg in het middenspel was er niets aan de hand, tot zijn tegenstander plotseling zo maar een kwaliteit wegblunderde. Ik denk dat zwart daarna twee goede kansen op redelijke tot behoorlijke compensatie miste. Richard maakte het in ieder geval af: 1-0.Lees meer…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.