Dimitri Reinderman wint OGD Prinsenstad toernooi

Grootmeester Dimitiri Reinderman heeft de derde editie van het OGD Prinsenstad toernooi in Delft met 5½ uit 6 gewonnen. In de slotronde won hij van Roger Meng, terwijl medekoploper Sergey Fedorchuk niet verder kwam dan remise tegen Pedrag Nikolic.

Het OGD Prinsenstad toernooi werd dit jaar voor het eerst in het Paasweekend georganiseerd. Het toernooi was meteen groter dan ooit; met 138 deelnemers trok het toernooi meer deelnemers dan de eerste twee edities. Leuk was dat deze groei aan beide kanten van het ratingspectrum zichtbaar was: er deed een recordaantal van 5 grootmeesters mee aan het toernooi, en tevens was de C-groep met 52 spelers beter bezet dan ooit. We hopen dat deze trend in Pasen 2011 bij het vierde Prinsenstad toernooi doorzet.

In de A-groep verdedigde Dimitri Reinderman zijn titel met succes. In de laatste ronde won Dimitri van Roger Meng , die in het middenspel door de binnenkomende witte stukken voor onoverkomelijke problemen werd gesteld. Het gevecht tussen Pedrag Nikolic en Sergey Fedorchuk was zeer boeiend. Lange tijd leek Pedrag de beste kansen te hebben, maar in het verre middenspel keerden de kansen. Sergey won een pion, maar het resterende toreneindspel met 3 tegen 2 pionnen op dezelfde vleugel wist hij, ondanks verwoede pogingen, niet te winnen. Fred Slingerland profiteerde door Sten Goes te verslaan. Fred kwam net als Sergey op 5 uit 6 en werd daarmee gedeeld tweede. Pedrag Nikolic en Stewart Haslinger eindigden op 4½ uit 5, en daarmee op de gedeelde vierde plaats.

In de B-groep eindigde de topper tussen koplopers Melchior Vesters en Ruurd Kunnen in remise. De achtervolgers profiteerden echter niet, waardoor de beide heren koploper bleven en dus samen de groep wonnen. De titel ging naar Melchior, die een SB-punt meer had dan Ruurd. Een drietal spelers eindigde op 4½ uit 6: Lars Vereggen, Thomas Beerdsen en Gerben van der Hoeven.

De C-groep werd gewonnen door Michael Bekker. Hij versloeg in de slotronde Yorrick Vissers, die net als Michael 5 uit 5 had gescoord. Een perfecte score dus van Michael die, hoewel slechts 35e geplaatst in deze groep, zes spelers op rij aan de zegekar reeg. Yorrick werd ondanks zijn nederlaag in de slotronde tweede, samen met Chiel von Meijenfeldt.

Veel meer informatie, rondeverslagn, tussenstanden, partijen en foto’s zijn te vinden op de website van het toernooi: www.delftseschaaksite.nl/toernooi/weekendtoernooi/

Ted Barendse

015-21417153

06-42140566

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.