De Meierijcup

Ieder seizoen schrijft de Boxtelse schaakclub Dubbelschaak een bekercompetitie om de Meierijcup uit. Het toernooi, dat op een aantal dinsdagavonden plaatsvindt in Grand Café Rembrandt, staat open voor spelers van alle verenigingen uit de omgeving. Het speelschema lijkt het meest op dat van de Champions League in het voetbal: een knock-outsysteem voorafgegaan door poulewedstrijden. De topspelers uit de regio worden zo gelijk mogelijk over de diverse poules verdeeld. Net als bij het voetbal worden er steeds twee partijen gespeeld, alleen niet thuis en uit, maar één keer met wit en één keer met zwart. Bij een gelijke eindstand volgt er een verlenging: twee potjes snelschaken met vijf minuten bedenktijd. Staat het dan nog gelijk, dan volgt de ‘sudden death’: wit vijf minuten bedenktijd, zwart vier, wit móet winnen, bij remise gaat zwart door.

In deze periode van het jaar staan de kwartfinales op het programma. In de poulewedstrijden zijn geen verrassingen gevallen. Alle topspelers zijn door en dat levert mooie affiches op, om het sportjargon maar even te handhaven. Zo speelt …

Lees meer…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.