EI ZO NA: HWP II degradeert na onwaarschijnlijk slot

Het tweede team van HWP heeft het niet gered en degradeert naar de landelijke derde klasse. In het slotduel met het sterke Kennemer Combinatie I trok de ploeg uiteindelijk aam het kortste eind, maar hoe anders had het kunnen zijn. Welgeteld een half puntje scheidde de Sasse ploeg van behoud.

De wedstrijd begon goed voor HWP, want de tegenstander bleek met drie invallers aan te treden. Dat nam niet weg dat de Haarlemmers nog steeds op zes van de acht borden een flink rating overwicht hadden. Er ontspon zich echter een spannende wedstrijd, waarin Ab van Hoeve, Frederic Verduijn en Harry Provoost het al gauw moeilijk leken te krijgen. Wouter Gryson, Maarten Rademakers en Marc Lacrosse konden echter bogen op een solide overwicht. Ab van Hoeve werd op een knappe manier overmeesterd, waarna Marc Lacrosse direct gelijk maakte met een grappig matje in het eindspel: 1-1. Daarna naderde de eerste tijdnoodfase met rasse schreden. Harry Provoost wist vanuit een stelling die pijn deed aan de ogen een overmoedig stukoffer van zijn jonge tegenstander goed op te vangen en trok tenslotte aan het langste eind. Wouter Gryson liet zich echter vanuit een prachtige stelling plots overmeesteren: 2-2.

Frederic Verduijn, die zich eerder knap had verweerd, was in onoverkomelijke moeilijkheden geraakt en moest capituleren. Inmiddels had Marnix van der Zalm na een wat moeizame opening, toch makkelijk een gewonnen stelling bereikt, die hij na de tijdcontrole ook wist te verzilveren: 3-3 en nog twee te gaan. Maarten Rademakers had zijn voordeel grotendeels zien verdampen en bij Fabian Hulpia leek remise het onvermijdelijke resultaat te worden. Lees meer…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.