Messemaker 1847 2 ontsnapt aan degradatie

Nederlaag tegen de uiteindelijke kampioen bleek niet fataal

De laatste ronde van het seizoen was, dankzij de schaakclub Bergen op Zoom, een bijzonder evenement. Alle wedstrijden in groep 3G vonden tegelijkertijd plaats in dezelfde zaal van café Bellevue te Bergen op Zoom. Met tachtig schakers in de zaal bleek het wel wat krap. Van de schakers die ver van de bar zaten, werd nogal wat doorzettingsvermogen gevergd om zich – de handen gevuld met twee kopjes koffie – door de rijen heen te wringen. Niettemin is deze opzet zeker voor herhaling vatbaar. Je ziet zo alle teams waar je het seizoen tegen hebt gespeeld, nog eens bij elkaar. Niet onbelangrijk is ook dat je aan het eind van de middag precies weet op welke plaats je bent geëindigd. Dat laatste was niet alleen voor ons team van belang – het zou toch niet gebeuren dat we alsnog degraderen na lang te hebben meegestreden om de ereplaatsen – maar ook voor onze tegenstander, het eerste team van Bergen op Zoom. Toen de stofwolken van de strijd op de meeste borden was neergedaald bleek Bergen op Zoom met een half bordpuntje voorsprong op Charlois Europoort 2 kampioen te zijn geworden.Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.