Sportraadbeker Delft voor Anish Giri

Op maandag 19 april heeft de Voorzitter van de Sportraad met trots de Sportraadbeker 2009 en twee ere-medailles uitgereikt.

De wisselbokaaal wordt jaarlijks ter beschikking gesteld aan de sport(st)er of sportploeg in Delft die dat jaar de beste prestatie geleverd heeft. Winnaars in het verleden waren onder meer darter Raymond van Barneveld, boxer Piet van der Kruk, korfbalvereniging Fortuna, athleet Simon Vroemen en schaatsster Stien Kaiser. De enige schaker wiens naam tot nu toe in de bokaal gegraveerd stond was Jan Timman: hij was in 1970 de beste.

De Sportraadbeker ging deze keer onbetwist naar Anish Giri die in 2009 Internationaal Grootmeester is geworden van de schaakbond FIDE, waarmee hij de jongste internationaal grootmeester op dit moment ter wereld is. Lees meer Foto: Fred Nijs

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.