Het WK in Sofia

Gisteren is, als Vulcanus tijdig toestemming verleende, in de Bulgaarse hoofdstad Sofia een match om het wereldkampioenschap schaken begonnen tussen Vishwanathan Anand en Vesselin Topalov. Op het moment van dit schrijven schijnt Anand volgens diverse bronnen op internet nog in Frankfurt op het vliegveld te vertoeven, terwijl de wereldschaakbond al heeft laten weten geen uitstel van de eerste partij te dulden. Daar komt gegarandeerd weer een hoop heisa van, maar Sofia moet hoe dan ook bereikbaar zijn, dus ik ga ervan uit dat er is gespeeld. Het is te hopen dat de landelijke media serieus aandacht aan de match zullen besteden. Helemaal zeker ben ik daar niet van. Gisterochtend had zelfs De Volkskrant geen voorbeschouwing en toch is daar, zelfs zo lang er geen stoel-, zonnebril-, yoghurt-, of toiletschandaal is uitgebroken, alle aanleiding toe.

Lees meer…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.