GM Viktor Erdos wint Open NK snelschaken

Hongaarse GM Viktor Erdos Open Nederlands Kampioenschap snelschaken 2010 (foto Ab Scheel)

Dordrecht, 24 april 2010

Viktor Erdos wint titel met overmacht De 22-jarige Hongaarse GM Viktor Erdos heeft de 12 editie van het Open Snelschaak Kampioenschap van Nederland met groot vertoon van macht gewonnen. Nadat hij in de laatste ronde snel tot 1-1 besloot tegen Jan Timman hield hij uiteindelijk nog 2 punten voorsprong over op de Venuzolaan Eduardo Iturrizaga en de Nederlandse tweevoudig oud winnaar Loek van Wely.

In het toernooi speelden dit keer 182 deelnemers mee die uit 16 verschillende landen waren afgereist naar de prachtige toernooizaal in Dordrecht. Zo waren er gasten uit onder anderen Rusland, Hongarije, Ukraine, Verenigde Staten, Duitsland, Cuba, Venuzuela, Frankrijk, Belgie, Engeland en Zweden. Het aantal grootmeesters lag op 18 en tegen de 50 titelhouders deden mee. De gemiddelde rating lag dit jaar op 2065 en dat is een absoluut record. Tijdens de sluitingsceremonie gaf de hoofdsponsor aan dat hij graag met de organisatie in gesprek gaat over de wijze waarop dit toernooi kan worden voortgezet; een opmerking die hem op een donderend applaus kwam te staan. Om 19:00 uur werd de prachtige schaakdag afgesloten.

Voor het bekijken van de foto’s en filmpjes klik hier

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.