Persbericht Integratietoernooi Spijkenisse

Désiree Hamelink (WIM, 2245) van Schaakvereniging Spijkenisse zal tijdens het Weekend Schaaktoernooi van Spijkenisse, 14 t/m 16 mei 2010, in de Invitatiegroep de plaats van Arlette van Weersel innemen, die vanwege drukke werkzaamheden moest afzien van deelname aan dit toernooi.

Désiree Hamelink nam in haar jeugd deel aan Jeugd-Europese en Jeugd-Wereldkampioenschappen. Ook maakte zij deel uit van het Nederlandse Olympiade-team en was zij deelneemster aan diverse NK’s individueel. In 2007 nam zij voor het laatst deel aan het NK en eindigde daarin als 2e achter kampioene Zhaoquin Peng (eveneens deelneemster van de Invitatiegroep).

Met de komst van Désiree Hamelink ziet het deelnemersveld er nu als volgt uit:

1. GM Zhaoguin Peng – 2388

2. WIM Désiree Hamelink – 2245

3. Sophia Thoma – 1935

4. GM Dimitri Reinderman – 2577

5. Rick Lahaye – 2363

6. Peter Ypma – 2160

In de Invitatiegroep spelen de dames zowel met wit als met zwart een partij tegen de heren.

Voorafgaande aan het toernooi zal op ludieke wijze de opening en de loting plaatsvinden. Aansluitend zal burgemeester Salet van Spijkenisse het toernooi openen. Deze plechtigheid zal om 19.00 uur plaatsvinden en is voor iedereen toegankelijk. De 1e ronde start om 19.30 uur.

Naast een Invitatiegroep, zal ook gestreden worden in een A- en een B-groep, waarvoor inschrijven nog mogelijk is. In beide groepen worden 6 ronden volgens het Zwitsers systeem gespeeld met een bedenktijd van 2 uren per persoon per partij. De winnaar van de A-groep gaat met € 400,00 naar huis, terwijl winst in de B-groep goed is voor € 200,00.

Verdere informatie over het toernooi is terug te vinden op: www.integratieschaak.nl

Het bestuur van de Stichting SISS nodigt u van harte uit aanwezig te zijn bij de opening in Atlas Hotel Spijkenisse, Groene Kruisweg 11, 3202 ST Spijkenisse. Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met John Dessens via .

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.