Tellen

Sinds ik een paar jaar geleden de nog piepjonge Anne Haast uit Dongen zag spelen op een Brabants kampioenschap voor senioren, ben ik een grote fan van haar. Ze timmerde toen hardhandig een paar gerenommeerde spelers van het bord. Het meisje is inmiddels zestien en ze heeft een grote faam opgebouwd in de schaakwereld. Afgelopen week voegde ze weer een sterk staaltje aan haar portfolio toe.

Bij het Nederlands jeugdkampioenschap besloot ze niet alleen in een leeftijdscategorie te hoog uit te komen, maar ze wilde ook niet bij het meisjeskampioenschap aantreden. Ze speelde als enige meisje tussen de jongens in het Algemene Nederlandse kampioenschap tot twintig jaar. In dat kampioenschap speelden een paar zeer getalenteerde kereltjes mee die al internationale titels hebben en waarvan verwacht mag worden dat ze binnenkort naar het grootmeestersgilde doorbreken. Dat weerhield Anne er niet van gewoon gedeeld eerste te worden. Jammer genoeg, althans voor idolate supporters zoals ik, verloor ze in de barrage van de 19-jarige kandidaatgrootmeester Lars Ootes.

Lees meer…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.