Uniek toernooi in Spijkenisse

De Stichting Integratie-Schaak Spijkenisse organiseert op 14, 15 en 16 mei 2010 een Weekend Schaaktoernooi Spijkenisse. Het weekend ziet er als volgt uit:

Schaakzeskamp: Dit is de originele vorm van vijftien jaar geleden. Drie mannentoppers zullen het opnemen tegen drie vrouwentoppers in een driedaags evenement, beginnende op vrijdagavond en eindigt op zondagmiddag. De invitatiegroep bestaat uit zes deelnemers:

1. Dimitri Reinderman (GM, 2577) 4. Zhaoquin Peng (GM, 2388)
2. Rick Lahaye (regioschaker, 2363) 5. Désiree Hamelink (WIM/regioschaker, 2245)
3. Peter Ypma (jeugdtalent, 2160) 6. Sophia Thoma (jeugdtalent, 1935)

Weekend Schaaktoernooi Spijkenisse: Naast de schaakzeskamp kan iedereen zich uit de regio inschrijven voor het weekendtoernooi, dat parallel plaats vindt aan de zeskamp. Zodoende kunnen allerlei schakers meedoen aan het toernooi. Voor het weekendtoernooi wordt geprobeerd om zoveel mogelijk vrouwelijke schakers aan de start te krijgen (± 20 speelsters van de 72 deelnemers). Zie websitewww.weekendtoernooispijkenisse.nl

3 Reacties

 1. Avatar
  Simmillion 15 mei 2010

  Ik zeg: TopToernooi!

  Organisatie, sfeer en lokatie zijn behoorlijk okay, zeg ik als deelnemert met een bye in de 4e ronde! (Games zijn online te vinden, misschien hier ook te pluggen? Zo vaak win ik tenslotte geen potjes! Volgens mij zit er wel wat overlap in backoffice van toernooi en site, dus misschien een publieksprijs via de leden van schaaksite.nl?)

  Onsite report tot ronde 3: Dames lopen wat achter in de invitatiegroep, in groep A loopt de heer van den Ouden wat achter op schema, in groep B gaat de heer Schraa wat lamgzamer dan hij zelf gepland had.

  Hotel is mooie locatie en personeel buitengewoon vriendelijk. Koffie is lekker.(En niet te vergeten, wij gasten zijn allemaal erg dynamisch. Schakers of Duitsers onderweg naar de Keukenhof.)

 2. Avatar
  Simmillion 16 mei 2010

  Zo, de koffie en broodjes zitten in het lichaam, even douchen, aankleden en dan langzaam maar zeker naar Spijkenisse.

  Op de lekker functionerende webiste (www.weekendtoernooispijkenisse.nl) ff gecheckt tegen wie ik speel in ronde 5 en natuurlijk met welke kleur. Drie van de vier door mijn tegenspeler gespeelde potten staan er al op, hulde aan de webmasters! (NB, we hebben het hier over groep B, niet de invitatiegroep of zo!)

  (Of het voor mij persoonlijk een pre is dat ik nu al weet hoe sterk mijn tegenstander is, weet ik dan weer niet. Te weinig tijd om me in te leven in de pro’s en con’s van zijn spel, meer dan genoeg tijd om me te irriteren dat ik nu juist zwart heb tegen iemand met zo’n reportoire…)

 3. Avatar
  Simmillion 17 mei 2010

  Het zit er weer op, maar ik vond het helemaal top!

  (beetje suf zo’n rijmpje, kweet het, maar ik meen het wel. Van internet tot buffet, alles was volgens mij dik voor mekaar. Volgend jaar weer, begrepen wij van de organisatie!)

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.