Persbericht Sliedrecht

Schaakvereniging Sliedrecht op weg naar 75 jaar

SLIEDRECHT – Op 18 november 2010 bestaat Schaakvereniging Sliedrecht 75 jaar. In 1935, het jaar dat Max Euwe wereldkampioen schaken werd, is de toenmalige dam- en schaakvereniging Sliedrecht opgericht. Ter gelegenheid van het naderende jubileum is er een jubileumboek in de maak. Dat boek begint met:

"In Sliedrecht steken in 1935 drie jongelui, Arie den Boef, Jan Koppelaar en A.T. Nederlof de koppen bij elkaar. ‘Zouden we geen club oprichten?’ Een advertentie in het gratis huis-aan-huis verspreide advertentiekrantje van Timmermans roept belangstellenden op voor een voorlopige vergadering. Deze wordt gehouden op 11 november 1935. De zaak rolt vanzelf verder en op 18 november wordt de vereniging officieel gevormd, met alles erop en eraan. Zo wordt de dam- en schaakvereniging Sliedrecht geboren."

Vanwege de uitstekende archivering van alle notulen van bestuurs- en ledenvergadering alsmede het clubblad ‘Schakend Sliedrecht’, dat in 1977 het levenslicht ziet, kunnen de kronieken van Schaakvereniging Sliedrecht uitgebreid beschreven worden. Ook zullen er vele ‘oude’ foto’s in het jubileumboek worden opgenomen.Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.