Chess |Run

Een gezonde geest in een gezond lichaam!

Laatste nieuws!

Het zal spannend worden op zondag 30 mei a.s. Aan de rand van de Noord Aa recreatieplas in Zoetermeer vindt dan de zogenaamde "Chess Run" plaats, een uniek evenement.

Er hebben zich al 25 schakers/hardlopers aangemeld om mee te dingen naar de officieuze titel "Nederlands Kampioen Chess Run"! Onder hen zijn diverse sterke kandidaten met een ELO rating van ca. 2200 en een streeftijd op de 5 km hardlopen van 20 minuten. De deelnemende niet-schakende atleten aan de hardloopwedstrijd zullen nog moeite moeten doen om zich de ‘schaak-atleten’ van het lijf te houden.

Door Erika Sziva van "De Beste Zet" zijn enkele mooie schaakboeken beschikbaar gesteld als prijzen voor de beste deelnemers. Daarnaast zijn er nog andere leuke sportprijzen beschikbaar gesteld.

CHESS RUN 2010

Schaakvereniging Botwinnik organiseert met medewerking van Roadrunners Zoetermeer op zondag 30 mei 2010 een "chess run": 5 km hardlopen en daarna snelschaken (9 ronden).

Locatie is het prachtige nieuwe clubgebouw van Roadrunners Zoetermeer, aan de rand van de Noord A plas in het noorden van Zoetermeer.

Adres: Het Lange Land 14-16. Het inschrijfgeld is € 6,-.

De organisatie van de "chess run" maakt dankbaar gebruik van de maandelijkse Drieplassenloop, die wordt georganiseerd door Roadrunners Zoetermeer. Deze loop begint om 10.30 uur. In het clubgebouw van de Road-runners is er gelegenheid voor omkleden en douchen.

Om ca. 13.00 uur begint het snelschaken, 9 ronden Zwitsers met een bedenktijd van 5 minuten per speler per partij. Prijsuitreiking is om ca. 16.00 uur.

De Haagse Schaakbond (HSB) heeft aan de "chess run" de titel "HSB-kampioen chess-run 2010" verbonden (voor de beste deelnemer uit de Haagse regio). De "chess run" staat open voor schakers die het leuk vinden om te hardlopen, maar net zo goed voor hardlopers die het leuk vinden om te schaken.

Puntentelling

De puntentelling is als volgt. Voor beide onderdelen zijn 9 punten te behalen. Voor het schaken geldt de reguliere telling. De hardloopresultaten zullen als volgt worden vertaald:

18 minuten of sneller: 9.0 punten

19 – 18 minuten: 8.5 punten

20- 19 minuten: 8.0 punten

21- 20 minuten: 7.5 punten

22- 21 minuten: 7.0 punten

23- 22 minuten: 6.5 punten

24- 23 minuten: 6.0 punten

25- 24 minuten: 5.5 punten

26 – 25 minuten: 5.0 punten

27 – 26 minuten: 4.5 punten

28 – 27 minuten: 4.0 punten

29 – 28 minuten: 3.5 punten

30 – 29 minuten: 3.0 punten

30 minuten of langzamer (maar wel uitgelopen): 2.0 punten.

Bij een gelijke stand in de totaalscore is de ‘secondenscore’ van het hardlopen beslissend.

Aanmelden

Uiteraard gaat het bij de wedstrijd niet in de eerste plaats om de punten, maar vooral om het plezier! De speelruimte – bij goed weer kan die op 30 mei tot het terras worden uitgebreid! – zal niet ‘muziekvrij’ worden gemaakt.

In verband met de beperkte ruimte is er een maximum van 50 deelnemers aan de "chess run". Voorafgaande aanmelding is daarom verstandig, want vol is vol! Aanmelden: Jan Willem Duijzer,

De beperking aan het aantal deelnemers geldt niet voor het hardlooponderdeel, dus niet-schakende partners of vrienden zijn van harte welkom om ook mee te komen. Zij kunnen zich op 30 mei vanaf 9.30 uur aanmelden bij het clubgebouw van de Roadrunners (inschrijfgeld € 3,-).

Voor jonge kinderen is er een kinderloop van 1 km, die om 10.00 uur begint.

Zie voor meer informatie: www.roadrunners-zoetermeer.nl.

Ook het parcours van de Drieplassenloop is daar te vinden.

Introductiecursus

Voor (Zoetermeerse) schakers die het hardlopen ontwend zijn of die deze stap nog nooit gezet hebben is er de mogelijkheid om deel te nemen aan de introductiecursus van Roadrunners Zoetermeer. Deze begint op 6 maart 2010. Voor meer informatie zie de website van de Roadrunners.

Zoetermeerse hardlopers die willen leren schaken of willen leren om met de schaakklok om te gaan zijn van harte welkom op een clubavond van Botwinnik om eens te zien hoe dat gaat.

Meer informatie

Jan Willem Duijzer,

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.