Zevende Delfts Kroeglopertoernooi

De zevende editie van het Delfts Kroeglopertoernooi is gewonnen door Chiel van Oosterom & Joost Michielsen. Met een 2-0 overwinning in de laatste ronde streefden zij de koppels Wouter Spoelman & Matthew Tan en Manuel Bosboom & Ivo Wantola voorbij, die in de laatste ronden tegen elkaar speelden. Daarmee namen Chiel en Joost revanche voor vorig jaar, toen ze een weerstandpuntje te kort kwamen voor de eindoverwinning.

Met 68 koppels was ook deze editie van het Kroeglopertoernooi een groot succes. Toen de deelnemers zich aan kwamen melden, scheen de zon al volop, en dat zou de rest van de dag niet anders worden. Er werd dan ook volop op de terrasjes van de verschillende kroegen geschaakt. Om 12 uur vertrokken de 135 schakers vanuit het denksportcentrum richting de Delftse binnenstad in, om daar ruim 7 uur later weer uit tevoorschijn te komen. In de tussentijd hadden ze 7 potjes gespeeld in een paar van de vele kroegen die de Delftse binnenstad rijk is.

De strijd om de bovenste plaatsen was tot het laatst spannend. Chiel van Oosterom & Joost Michielsen stonden op een half punt van koplopers Manuel Bosboom & Ivo Wantola. Ook het op papier sterkste koppel, Wouter Spoelman & Matthew Tan, stond bij aanvang van de laatste ronde een halfje achter op de koplopers. In de laatste ronde speelden Wouter & Matthew tegen Manuel & Ivo. Dat duel werd door Wouter & Matthew gewonnen met 1½-½. Chiel en Joost wonnen hun laatste wedtrijd met 2-0, en gingen er daardoor met de titel vandoor met een totaal van 12½ bordpunten.

Wouter & Matthew werden tweede met 12 bordpunten, voor Manuel & Ivo die 11½ bordpunt hadden verzameld. De vierde plaats ging knap naar Sebastiaan Smits & Martin Glimmerveen met 11 bordpunten. Harold van Dijk en Robin Lecomte werden met 10½ bordpunten vijfde.

Maar daarmee waren de prijzen niet op; iedereen heeft kans op een prijs in Delft. Alle teams die eindigen op een plaats dat een priemgetal is vallen in de prijzen. Tijdens de prijsuitreiking klonken dan ook vele vreugdekreten van teams die ondanks of dankzij al die biertjes op een priemgetal waren geëindigd, en dus een prijs in ontvangst mochten nemen.

Na afloop van de prijsuitreiking konden de deelnemers die zich ook ingeschreven hadden voor het eten aanschuiven aan een warm buffet. Dat smaakte uitstekend, afgaande op de lege schalen na afloop van de maaltijd. Daarna werd er vrolijk verder geschaakt en geborreld, tot de laatste deelnemers ruim na middernacht het pand verlieten.

Meer informatie (waaronder de volledige eindstand) op de website van DSC.

Ted Barendse, DSC-bestuurslid activiteiten

015-2141753

06-421406566

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.