AHOY FINAL 2010 in Rotterdam

Afgelopen donderdag, 17 juni 2010 beleefde Rotterdam voor de achtste keer The Final voor het basisonderwijs, het grootste schoolsportevenement voor leerlingen in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar. The Final wordt door de dienst Sport en Recreatie georganiseerd en ruim 8000 kinderen worden door dit evenement in beweging gebracht.

Tijdens The Final, dit jaar in oranje WK sfeer, nemen teams van de Rotterdamse basisscholen het tegen elkaar op in meer dan 13 takken van sport waaronder schaken. In de aanloop naar het evenement hebben de leerlingen kunnen oefenen in hun eigen deelgemeenten tijdens de Mini Finals.

Naast het wedstrijdgedeelte is er een gevarieerd aanbod van voeding, sport, fun en entertainment. Voor kinderen die even geen wedstrijd spelen of niet deelnemen aan het wedstrijd gedeelte, is ook genoeg leuks te doen. Denk hierbij niet alleen de bekende sporten als voetbal en basketbal, maar ook aan nieuwe, trendy activiteiten als de pannakooi, bungee battle of discgolf.

Ook is het Grand Depart Team aanwezig met de virtuele wielertour door Rotterdam.

Nieuw dit jaar op The Final zijn drumtastic, de basejump en de zumba workshops.

Kinderen komen in aanraking met allerlei nieuwe sporten en kunnen het direct uitproberen. Een belangrijk aspect is lol en plezier hebben in sport en bewegen. Hiermee stimuleert Sport en Recreatie minder actieve kinderen om ook deel te nemen aan het evenement.

Voor een verslag en foto’s van de Schaak Final klik hier.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.