Versla Magnus Carlsen bij de G-Star wereldwijde schaakpartij!

In ons artikel Magnus Carlsen helpt Anand en Karpov schreven we in het hoofdstuk Karpov for President : ‘We zullen dit jaar nog meer verrast worden door de heren want zij praten niet alleen over de verkiezingscampagne , zij hebben nog andere activiteiten in petto.’

Versla Magnus!

Een van die activiteiten, die nu bekend is geworden, is: The RAW World Chess Challenge op 10 september in het Cooper Square Hotel in New York, georganiseerd door G-Star. Schaakicoon Gary Kasparov zal optreden als ambassadeur van deze wereldwijde schaakpartij.

Dit toernooi biedt iedere schaakfanaat ter wereld de kans om live via internet tegen Magnus Carlsen te spelen. ‘The RAW World Chess Challenge’ geeft Magnus Carlsen de kans om te bewijzen dat hij ’s werelds beste schaker is, als hij tenminste de hele wereld kan verslaan, ‘aldus G-Star.

Voor een video en meer informatie : klik hier.

Drie grootmeesters, Hikaru Nakamura, de Amerikaanse topspeler, Maxime Vachier-Lagrave, de Franse topspeler en Judit Polgar uit Hongarije, ’s-werelds beste schaker bij de dames, zullen suggesties doen voor zetten en op internet kan iedereen meedoen aan de stemming over deze zetten. (Maxime Vachier-Lagrave is de te kloppen man op het komende internationale schaakfestival in Biel. Hikaru Nakamura zal Carlsen weer achter het bord ontmoeten tijdens de London Classic 2010 in december waaraan ook Anand en Kramnik meedoen!)

Maurice Ashley, de bekende en eerste Afro-Amerikaanse schaakgrootmeester, zal live commentaar geven. Toeval of niet?, in bovenstaand artikel meldden wij:

‘GM Maurice Ashley was overgevlogen uit St. Louis waar momenteel het kampioenschap van Amerika wordt gespeeld. Hij is een uitstekend ceremoniemeester voor dit soort gelegenheden. ‘

Maurice Ashley

Hij is de eerste en enige Afro-Amerikaanse schaakgrootmeester en behaalde zijn titel in 1999.

In 2002 was hij de eerste Afro-Amerikaan in 157 jaar die zich kwalificeerde voor het kampioenschap van Amerika.

In 2003 werd hij door de Amerikaanse schaakbond uitgeroepen tot grootmeester van het jaar.

In 2005 kwam zijn boek uit : Chess for Success, using an old game to build new strengths in children and teens.

Maurice Ashley. Website

Zijn stichting ‘Maurice Ashley Foundation’ ziet schaken en leren schaken als een belangrijke sleutel in de ontwikkeling van denkvaardigheden van jonge kinderen . Hij zet zich in voor het schaakonderwijs voor Afro-Amerikaanse jongeren en is daarin zeer succesvol. Zijn CD-Rom ‘Maurice Ashley teaches chess’ wordt alom geprezen als een bewezen methode om toernooiwinnaars te kweken. Zijn ‘kampioen-schaakleerlingen’, allen Afro-Amerikanen en Latinos uit ‘Harlem’ en ‘Washingtons Heights’, zijn afgestudeerd aan vooraanstaande universiteiten zoals Harvard, Yale en Michigan.

Voor iedereen die zich bezighoudt met het geven van schaakles aan jongeren is dit een unieke persoon om te volgen.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.