BDO Chess Tournament 2010: Reinderman verdedigt titel

De organisatie van het BDO Chess Tournament heeft weer een aantrekkelijk deelnemersveld weten uit te nodigen voor de gesloten Grootmeester- en Meestergroep.

In het Premier Tournament krijgt Dimitri Reinderman de kans zijn titel te prolongeren. Hij heeft op papier met name concurrentie van Maxim Turov, de enige 2600+ grootmeester in het gezelschap. Maar ook GM András Flumbort uit Hongarije, vorig jaar winnaar van de Challenger, zal hoge ogen gooien.

De jeugd is goed vertegenwoordigd. Naast de Nederlandse toppers Benjamin Bok en Robin van Kampen is de Europees jeugdkampioen tot 16 jaar, de uit Israël afkomstige Gil Popilski van de partij. Tenslotte doet ook onze twaalfvoudig dameskampioene GM Zhaoqin Peng mee.

Maar ook in de Challenger zijn er een paar interessante spelers. Topfavoriet is Manuel Bosboom. De buitenlandse inbreng komt van Damesgrootmeester Irina Turova, de Roemeense IM Alexandru Manea en de FIDE-meesters Tomek Rej (Australië) en Michael Steadman (Nieuw-Zeeland). De organiserende vereniging HWP Haarlem is er trots op dat eerste teamspeler FM Bart Gijswijt weer deelneemt. Er wordt ook met belangstelling uitgekeken naar de verrichtingen van Miguoel Admiraal. De 16-jarige Velserbroeker is misschien wel het grootste talent in de regio.

Parallel aan de gesloten tienkampen wordt voor de eerste maal het BDO Open georganiseerd.

Het maximum aantal deelnemers dat een gooi wil doen naar de hoofdprijs van € 1.000,- en deelname aan de gesloten IM-groep van komend jaar is nog niet gehaald. Meld u dus nog aan via www.bdo.hwphaarlem.nl

Het deelnemersveld:

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.