CHESS, een midi-thriller voor de jeugd

Het boek

Peter en Jennifer zijn twee middelbare scholieren uit Engeland met schaaktalent. Ze zijn uitgenodigd door Lord Sugarpie voor een zomerkamp voor jonge schakers. Ook mr. Blackpool nodigt hen uit en doet dat zeer dwingend en indoctrinerend. Peter ontdekt langzamerhand de kwade bedoelingen van mr. Blackpool. Geweld en ontvoering worden niet geschuwd. Een dikke midi-thriller, spannend met schaken als thema.

De auteur

De auteur is Heerco Walinga, een bekende ‘boekverkooper’ uit Ermelo (Riemer & Walinga). Een ‘boekverkooper’ die zelf zijn boeken schrijft!

De uitvoering

CHESS is er in twee uitvoeringen: Paperback en Dwarsligger. De paperbackversie is uitverkocht. De Dwarsligger is een aanrader voor de jeugd omdat het een innovatief formaat is en makkelijk overal mee naar toe te nemen!

Ideeën

Van Uitgeverij Columbus hebben we 10 Dwarsliggers gekregen. We denken aan een verloting, een leuke quiz of beide.

De jongelui van het voortgezet onderwijs zouden CHESS ook op hun boekenlijst kunnen plaatsen. Wij denken eraan hen dan uit te nodigen een werkstuk of boekbespreking te maken en naar ons in te sturen. Als ze in plaats van het boek een van de thema’s uit het boek nader willen belichten kan dit ook. Thema’s zijn onder meer ‘oorlog en vrede’ en ‘goed en kwaad’. Schaaksite.nl is dan voornemens voor de beste inzendingen geldprijzen ter beschikking te stellen. Alle inzenders mogen hun werkstuk of boekbespreking op Schaaksite.nl publiceren en daarover in discussie gaan.

Open NK Schaken 2011 voor het Voortgezet Onderwijs

Op zaterdag 2 april 2011 zal op het Erasmiaans Gymnasium in Rotterdam het Open Nederlands Kampioenschap Schaken worden gehouden. De bedoeling is dan tijdens dit kampioenschap de prijswinnaars bekend te maken van de werkstukken en de boekbesprekingen.

We zullen nog overleg plegen met het ‘veld’ alvorens we tot een definitieve invulling van bovengenoemde ideeën overgaan.

Suggesties, ideeën, op- en aanmerkingen van onze bezoekers zijn uiteraard ook meer dan welkom! Mail naar:

.

Publicaties

Er zullen een aantal begeleidende publicaties op onze site volgen zoals:

- Meer informatie over het boek en over het Dwarsliggerconcept.

- Mijn ontmoeting met Heerco Walinga, de auteur van het boek.

- De definitieve invulling van onze ideeën.

- De reacties uit het Voortgezet Onderwijs.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.