Stefan Beukema EU-14 kampioen

Met de fraaie score van 8,5 uit 9 is Stefan Beukema EU-kampioen bij de jeugd tot 14 jaar geworden.

Na de Vlaamse titel, Belgische titel (jeugd tot 20 jaar) en de Nederlandse titel een nieuw hoogtepunt in een voor Stefan bijzonder succesvol schaakjaar.

Stefan Beukema met beker (foto Henk Jan Beukema)

“In het begin speelden mijn tegenstanders best goed. Ik scoorde wel steeds als ik de kans had. Toen speelde ik tegen de Hongaar Eltigani, de hoogste elo met 2245. Ik speelde goed, maar zag geen winstkansen meer, dus remise. En ik bleef koploper. Daarna versloeg ik de nummer drie en vier. Cukrowski won knap een pion van me. Gelukkig at hij ook de rest van mijn damevleugel op en won ik in de koningsaanval!

Een TPR van 2420, 2 punten voor op de nummer twee, en 42 elopunten winst. Dat is indrukwekkend. “Ik ben zeer tevreden. Samen met mijn coach heb ik mijn topvorm bereikt. Komend jaar ga ik lekker veel toernooien spelen. Ik heb sterke tegenstanders nodig om beter te worden. Hopelijk willen organisatoren de EU-14 kampioen uitnodigen. 😉

Twee leuke fragmenten uit dit toernooi:

Alle verdere informatie treft u aan op de site van het EU-jeugdkampioenschap .

(met dank aan coach Piet Peelen)

Over Herman Grooten

Herman is ruim 40 jaar schaaktrainer. Hij verzorgde lange tijd de schaakrubrieken in Trouw en het ED. Daarnaast was hij Topsportcoördinator bij de KNSB en is hij auteur van diverse schaakboeken en werkt hij voor Schaaksite. Klik hier voor series die hij op Schaaksite heeft gezet.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.