Weer twee GM’s in BK

Er kan niet ontkend worden dat sinds het Brabants Kampioenschap naar Roosendaal is gehaald, er een duidelijke opwaardering van het deelnemersveld heeft plaatsgevonden. Vorig jaar ging de strijd tussen de grootmeesters Erik van den Doel en niemand minder dan Anish Giri. Zij zijn beide “Brabander” omdat zij uitkomen voor HMC/Calder uit Den Bosch. Dit jaar heeft Giri het toernooi gelaten voor wat het is, maar Erik van den Doel is opnieuw present en dit jaar mag hij de strijd aangaan met GM Robin Swinkels. De voortreffelijke organisatie mag op het conto van De Pion Roosendaal worden gezet, omdat zij er opnieuw in geslaagd zijn een voortreffelijk toernooi te organiseren.

(Foto Jos Sutmuller)

Na drie ronden heeft Van den Doel de 100% score weten te handhaven, Swinkels ‘morste’ een halfje tegen Jasper Broekmeulen. Op het moment van schrijven spelen beide GM’s tegen elkaar, zie de live borden.

Over Herman Grooten

Herman is ruim 40 jaar schaaktrainer. Hij verzorgde lange tijd de schaakrubrieken in Trouw en het ED. Daarnaast was hij Topsportcoördinator bij de KNSB en is hij auteur van diverse schaakboeken en werkt hij voor Schaaksite. Klik hier voor series die hij op Schaaksite heeft gezet.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.